Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos omdat ik me laat uithuwelijken’

uithuwelijken

Haar zus wil deze traditionele manier van trouwen juist doorbreken

Leanne* (18) komt uit een familie waar tradities hoog in het vaandel staan. Uithuwelijken is één van die tradities die het gezin graag in stand houdt. Haar oudere zus (30) weigerde echter om hieraan mee te doen, zij koos haar eigen man. Leanne wil echter wel op deze traditionele manier uitgehuwelijkt worden. Tot grote ergernis van haar zus. 

Uithuwelijken

“Mijn ouders zijn moslim en komen uit Irak”, begint Leanne haar verhaal op het forum Reddit. “Toen mijn zus mijn leeftijd had, vroegen mijn ouders haar of ze deel wilde nemen aan een ‘gearrangeerd huwelijk’. Ze zei dat ze dat niet wilde, dus lieten mijn ouders het los.” Zijn zus koos in plaats daarvan om te trouwen iemand die hun ouders niet goedkeurden. “De man met wie ze trouwde heeft haar uiteindelijk met een kind gedumpt en geen kinderbijslag betaald”, vertelt Leanne.

Huwelijk regelen

De dingen die zijn zus heeft meegemaakt wil Leanne graag voorkomen. “Nu ik oud genoeg ben, heb ik mijn ouders gevraagd of ze een huwelijk voor me konden regelen – en dat deden ze graag”, gaat zij verder. Niet veel later was alle in kannen en kruiken voor de grote dag. “Ik ben nu verloofd en kan niet wachten.”

Zus boos

Hoewel haar ouders dolblij zijn, is haar zus een stuk minder blij met de keuze van Leanne. “Ze is boos op me”, geeft ze toe. “Zij heeft voor de ‘moderne’ weg gekozen, maar dat resulteerde niet in een gelukkig huwelijk. Ze snapt niet dat ik voor de traditionele weg ga, maar wellicht is ze ook jaloers omdat ik misschien wel gelukkig word.” Die boosheid gaat zelfs zo ver, dat haar zus er alles aan doet om het huwelijk te verpesten. “Ze verspreidt allerlei geruchten over mijn aanstaande echtgenoot en mij en ze verzint leugens om een slecht beeld van me te creëren in het bijzijn van familie”, noemt Leanne als voorbeeld.

Respectvol mee omgaan

Leanne vindt familie ontzettend belangrijk, maar ze weet ook dat haar zus “belachelijk doet”. Daarom vraagt ze om advies: “Ik zou graag willen weten hoe ik hier respectvol mee om kan gaan. Ik wil niet slecht overkomen in de ogen van mijn aanstaande schoonfamilie.” Wat zou jij Leanne willen adviseren?

*Leanne is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt zij haar verhaal onder de naam u/ThrowRA_GlodShow333.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn echtgenoot klaagt iedere dag over mijn kookkunsten’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels