‘Ik heb na twee jaar nog geen vrienden of familie van mijn vriend ontmoet’

ontmoet

‘Mijn vrienden zeggen allemaal dat zijn gedrag enorm vreemd is’

Elise* is al ruim twee jaar samen met Floris. Ze heeft zijn familie en vrienden nog altijd niet ontmoet en vindt dat behoorlijk vreemd. Ze weet niet meer wat ze met de situatie aanmoet en vraagt lezers op Reddit om advies.

Raar gedrag

“Floris en ik zijn twee jaar samen en ik heb vrijwel zijn hele familie- en vriendenkring nog nooit gezien”, begint Elise haar verhaal. “Ik heb alleen zijn oudere broer ontmoet, en dat was vrij recent. Het zit me al dwars sinds we een half jaar bij elkaar waren, omdat ik het toen erg vreemd begon te vinden. Ik heb het er al meerdere keren met mijn eigen vrienden over gehad, en die vinden dat Floris extreem raar gedrag vertoont. Daarna heb ik het er met Floris over gehad, en die zei dat het allemaal niet kon door corona. Dat snapte ik toen nog wel, maar nu ligt die tijd achter ons en heeft hij geen excuus meer.”

Vakantie met vriendinnen

Iedere week spreekt Floris een paar keer af met zijn vrienden en Elise mag dus nooit mee. “Ik heb het inmiddels al talloze keren gevraagd, maar er komt altijd wel een of andere smoes bij kijken. Hij gaat ook jaarlijks met zijn vrienden op vakantie en ik weet inmiddels dat de vriendinnen van die vrienden dan langs mogen komen. Floris heeft mij nog altijd niet gevraagd.” Laatst kwam Elise er zelfs achter dat de hele trip, inclusief bezoekjes van de vriendinnen, al gepland is. “Het kwetst me echt enorm.”

Vorige week hadden Floris en Elise er weer een discussie over. “Ik merk dat ik door al die geheimzinnigheid erg onzeker ben geworden, alsof ik een soort geheim ben. Het voelt ook een beetje alsof ik het niet eens waard ben om te worden voorgesteld. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Elise aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Apprehensive_Tip4589.

Lees ook: ‘Mijn collega geeft me continu een enorm ongemakkelijk gevoel’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ben White