‘Ik kan het niet betalen om naar de bruiloft van mijn zusje te gaan’

bruiloft buitenland

De zus van Miranda wil in het buitenland trouwen

Miranda’s* jongere zus Ingrid heeft onlangs aangekondigd dat de bestemming van haar bruiloft in het buitenland zal zijn. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar er is een addertje onder het gras. Van alle gasten wordt namelijk verwacht dat zij zelf hun reis- en verblijfkosten betalen. Miranda heeft al moeite de eindjes aan elkaar te knopen, dus deze financiële last kan ze er echt niet bij hebben. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

Duur grapje

“Ik heb opgezocht hoe duur het minimaal gaat zijn om vliegtickets en een hotelkamer op locatie te boeken”, begint Miranda haar verhaal. “Toen kwam ik al snel tot de conclusie dat ik het mij niet kan veroorloven om de bruiloft bij te wonen.” Als Miranda haar zusje hierover inlicht, raakt zij erg van streek. “Ze beschuldigde mij ervan dat ik niks over heb voor haar geluk. Ook zei ze dat ik egoïstisch ben omdat ik prioriteit geef aan het behalen van mijn eigen financiële doelen, zoals het kopen van een huis. Op mijn pogingen om mijn situatie uit te leggen, reageerde ze niet”, vervolgt Miranda haar verhaal. Miranda probeerde alternatieve manieren voor te stellen aan haar zusje, zoals het organiseren van een plaatselijke receptie. Ook daar wilde Ingrid niets van weten.

Familie betrokken

“Gisteren kwam ik er via een nicht achter dat ze slecht over me praat tegen onze familie sinds onze onenigheid”, gaat Miranda verder. “Ze heeft hen verteld dat ik weiger mijn ‘deel’ te betalen en dat ik haar gierig heb genoemd, omdat ze iedereen voor hun eigen reis- en verblijf laat betalen.” Maar volgens Miranda is het juist andersom. “Mijn telefoon staat namelijk vol met berichten waarin ze mij egoïstisch, gierig en onbeleefd noemt”, beëindigt ze haar verhaal.

Aan de ene kant wil Miranda de speciale dag van haar zusje absoluut niet missen. Maar aan de andere kant gaat het haar wel erg ver dat ze haar financiële stabiliteit moet opofferen om de bruiloft bij te kunnen wonen. Wat zou jij Miranda aanraden?

Lees ook: ‘Sasha weigert naar haar schoonzus’ bruiloft te gaan vanwege de dresscode’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels