Vrouw biecht op: ‘Ik erger me kapot aan mijn schoondochter’

schoondochter schoonmaken

Gezellig: met zijn allen onder één dak

Jet* haar zoon trouwde al op jonge leeftijd en inmiddels is hij twee jaar samen met zijn vrouw Myrna. Onlangs ontdekte het stel flinke waterschade aan hun appartement. De hulpdiensten schatten in ongeveer twee maanden nodig te hebben voor de reparatie van alle schade aan het appartement. Jet heeft daarom tijdelijk haar deuren geopend voor haar zoon en schoondochter, maar dit bevalt haar slecht. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Poetskoningin

“Inmiddels wonen ze nog maar twee weken bij me in, maar ik vind het nu al verschrikkelijk. En dat ligt niet aan mijn zoon, maar aan mijn schoondochter Myrna”, begint ze haar verhaal. “Ze probeert me te helpen met huishoudelijke taken, wat ik heel erg lief vind, maar ze is er gewoon niet goed in.” De eerste spanningen ontstonden toen Myrna spontaan besloot om Jets badkamer schoon te maken. “Ze gebruikte voor alles de harde kant van een schuurspons, waardoor ze mijn spiegel beschadigde”, vertelt Jet.

“Ook heeft mijn schoondochter geprobeerd mijn vloer te dweilen terwijl ik aan het werk was. Hiervoor gebruikte ze kokend water en agressieve schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor een houten vloer. De houten vloer waar ik zo blij mee was, zit nu vol met vlekken en is op sommige plekken zelfs gespleten”, vervolgt Jet haar verhaal.

Opruimen is beter

Jet heeft haar schoondochter vervolgens vriendelijk verzocht om geen dingen meer schoon te maken zonder met haar te overleggen. “Ik zei tegen haar dat ze wel mag gaan opruimen als ze graag iets wil doen.” Toen Jet de dag erna thuiskwam van het werk, viel het haar op dat er een aantal van haar decoraties waren verdwenen. “Die had ze weggegooid, omdat ze dacht dat het wel weg kon”, vertelt Jet.

“Verder heeft ze de hele keuken gereorganiseerd. Hierbij heeft ze al mijn potten, bestek en andere kookgerei een nieuwe plek gegeven, waardoor ik geen idee meer heb waar alles staat. Ook verplaatste ze de eettafel, omdat ze dat mooier vond staan”, gaat ze verder. Voor Jet was dit de laatste druppel en er ontstond een flinke ruzie waarin ze haar schoondochter vertelde dat ze van haar spullen moest afblijven. “Toen begon Myrna te huilen en nu is mijn zoon boos op mij”, beëindigt ze haar verhaal. Hoe zou jij reageren als je Jet was?

De namen Jet en Myrna zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Kitchen-Property9214.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder zegt nare dingen over mij achter mijn rug om’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels