Vrouw vertelt: ‘Het drankgebruik van mijn man baart me zorgen’

dronken man

Zelf ziet hij het probleem niet

Brenda* en haar man Maurice zijn vijf jaar samen, waarvan ze inmiddels bijna één jaar getrouwd zijn. Onlangs hebben ze een huis gekocht en dit huis staat toevallig in de buurt van het huis van Maurice’ beste vriend. In eerste instantie vond Brenda het fijn dat ze al iemand kenden in de buurt, maar de laatste tijd is Maurice steeds vaker bij zijn vriend te vinden. Hij blijft daar dan tot diep in de nacht en komt vervolgens stomdronken thuis bij Brenda. Zij is niet blij met de situatie en deelt haar verhaal op het platform Reddit

Eenzaam

“Niet lang nadat we in ons huis waren getrokken, viel het me op dat mijn man ’s avonds wel erg vaak van huis was”, begint Brenda haar verhaal. “Hij ging dan naar zijn beste vriend, waar ze samen tot laat zaten te gamen en te drinken.” De eerste keer dat hij zo lang wegbleef maakte Brenda zich flink ongerust. “Ik vroeg hem of hij alsjeblieft naar huis wou komen, maar hij weigerde. De ochtend daarna bood hij zijn excuses aan en zei hij dat het niet weer zou gebeuren. Een week later gebeurde precies hetzelfde.”

Brenda baalt enorm van het gedrag van haar man Maurice. “Het is nu meerdere keren voorgekomen dat mijn man tot zonsopgang bij zijn vriend bleef. Vervolgens strompelt hij dan naar huis, geeft over en slaapt de volgende dag uit”, gaat Brenda verder met haar verhaal. Ze is al meerdere keren boos op hem geworden om de situatie rondom zijn drankgebruik en het tot laat wegblijven. “Hij zegt dan dat het belachelijk is dat ik boos ben en dat ik hem geen plezier laat maken met zijn vriend”, vervolgt ze. “Maar ik vind het niet normaal dat hij elke weekend tot vier uur ’s nachts wegblijft, vooral niet in de levensfase waarin wij zitten. Mijn man beweerde laatst dat hij klaar was voor kinderen, maar daar geloof ik dus helemaal niks van”, zegt Brenda.

Compromis

Brenda heeft geprobeerd om een compromis te sluiten met Maurice. “Ik stelde voor dat hij om twee uur ’s nachts thuiskomt, in plaats van vier uur of later”, vervolgt ze haar verhaal. Helaas voor Brenda heeft dit niet gewerkt. “Ik heb geen idee wat ik kan doen om hem aan het verstand te brengen dat zijn gedrag niet oké is. Het is zelfs zo erg, dat ik spijt begin te krijgen dat we naar deze buurt verhuisd zijn”, beëindigt ze haar verhaal. Hoe zou jij het aanpakken als je Brenda was?

Brenda en Maurice zijn gefingeerde namen. Op het platform Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam EmployeeVisual5794.

Lees ook: ‘Ah oh: ‘Ik confronteerde mijn vrouw met haar drankprobleem’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels