Onno vertelt: ‘Mijn vriendin noemt haar ex haar enige ware liefde’

ex liefde

‘Ik voel me een soort slechte vervanger’

Onno* vierde afgelopen zaterdag zijn eenjarig jubileum met zijn vriendin Emma. Na een aantal glazen wijn werden de gespreksonderwerpen steeds persoonlijker en dus besloten ze elkaar hun diepste geheimen te vertellen. Maar de onthulling die Emma toen deed, viel bij Onno niet in goede aarde…

Ware liefde

Onno vraagt de lezers op het platform Reddit om advies en valt gelijk met de deur in huis: “Emma vertelde me tijdens ons jubileum dat ze denkt dat haar ex-vriend haar enige ware liefde is geweest die in haar leven voorbij zal komen”, aldus Onno. Zijn vriendin voegde daar nog aan toe dat ze gelooft dat ze nooit meer zo veel van iemand kan houden als van haar ex.

“Emma en haar ex waren meer dan zes jaar samen. Hij was haar eerste bedpartner en het was haar eerste serieuze relatie”, vertelt Onno. Uiteindelijk maakte zijn vriendin het uit, omdat haar ex de volgende stap (samenwonen, trouwen en kinderen krijgen) niet wilde nemen. De breuk met haar ex ging Emma niet in de koude kleren zitten. “Na de break-up is ze een tijdje erg depressief geweest”, vertelt Onno verder. “Ook verloor ze in die tijd haar baan en kwam ze flink aan.”

Bedroefd

“Toen ze me vertelde dat hij haar enige ware liefde was, voelde ik een diepbedroefd gevoel over me heen komen”, vervolgt Onno zijn verhaal. “En hoewel ik me schaam om dit toe te geven, heb ik het gevoel dat mijn liefde voor haar gelijk een klein beetje vervaagde.” Hiervoor noemt hij als reden dat hij het deprimerend vindt dat zijn vriendin nooit zoveel van hem zal houden als dat ze van iemand anders heeft gedaan.

Gesprek

“Vandaag hebben we er nog eens over gesproken en zegt dat ze super veel van me houdt en heel gelukkig met mij is”, gaat Onno verder. “Ook zei ze dat ze er absoluut geen spijt van heeft dat ze het uitmaakte met haar ex én dat de gedachte nooit bij haar is opgekomen om terug te gaan naar hem.” Desondanks voelt Onno zich niet happy. “Ik voel me een soort slechte vervanger voor haar ex, een soort pleister op een diepe wond”, schrijft hij. Tot slot vraagt hij de lezers van het platform om advies. Wat zou jij doen in Onno’s situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam SimpleBoi90.

Lees ook: Bo vertelt: ‘Ik kwam erachter dat er een rechtszaak loopt tegen mijn vriend’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock