‘Ik liep weg tijdens het verjaardagsdiner van mijn man’

verjaardagsdiner

‘Ik voelde me er enorm ongemakkelijk door’

May* en Thomas zijn net getrouwd. Thomas was heel lang bevriend met een vrouw genaamd Sabine. Zij heeft Thomas vlak voor de bruiloft de liefde verklaard, waardoor het contact is verbroken. Toch verscheen ze ineens bij het verjaardagsdiner van Thomas. May werd enorm boos en liep weg van het diner. Op Reddit vraagt ze lezers om hun mening.

Goed bevriend

“Thomas en ik zijn nu drie jaar samen, waarvan vijf maanden getrouwd”, begint May haar verhaal. “We hadden nooit problemen in onze relatie, tot een week voor ons huwelijk. Thomas was altijd al vrij close met Sabine, die hij al vanaf de middelbare school kent. Ik had daar nooit problemen mee: niets wees erop dat zij en Thomas meer dan vrienden waren. Bovendien had Sabine ook al heel lang een relatie.”

Toch gevoelens

Toch bleek May wel degelijk een reden te hebben om bang te zijn. “Een week voor ons huwelijk vroeg Thomas ineens of we konden praten. Hij vertelde me dat Sabine hem had gezegd dat ze gevoelens voor hem heeft. Ze had zelfs tegen hem gezegd dat ze liever niet had dat wij zouden trouwen en ze had haar eigen relatie verbroken omdat ze met Thomas samen wilde zijn. Thomas en ik waren het erover eens dat het beter was om geen contact meer met haar te onderhouden, zodat ze geen verkeerde ideeën zou krijgen.”

Verjaardagsdiner

Een paar weken geleden werd Thomas dertig jaar, wat klein werd gevierd. “Hij wilde een diner met zijn familie en vrienden, dus dat hebben we geregeld. We zaten gezellig te dineren en te praten toen Sabine ineens binnenliep. Ze kwam met een heel verhaal dat ze niet wist dat wij ook bij dat restaurant zouden zitten en feliciteerde Thomas uitgebreid. Ik verwachtte dat ze wel weg zou gaan, maar Thomas nodigde haar uit om bij ons te komen zitten.”

Feest verpest

May vond het allemaal enorm ongemakkelijk. “Ik werd er echt een beetje pissig van. Al gauw heb ik Sabine gevraagd of ze op mijn stoel wilde zitten. Ik ben opgestaan en zo weggelopen, want ik trok het niet meer. Twee uur later kwam Thomas thuis en we kregen meteen ruzie. Hij zei dat ik me kinderachtig had gedragen. Ik vroeg hem of hij Sabine had uitgenodigd, want ik vond het veel te toevallig dat zij precies op dat moment in dat restaurant was. Thomas antwoordde dat hij haar erbij had gevraagd uit beleefdheid. Hij verwachtte niet dat zij nog gevoelens voor hem had en zei dat ik nu zijn verjaardag had verpest.”

“Ik ben nog altijd behoorlijk van streek en kan het maar niet loslaten”, schrijft May. “Die vrouw heeft letterlijk geprobeerd om mijn man van me te stelen en nu moet ik doen alsof er niets aan de hand is? Ik weet niet hoe het nu verder moet.” Wat zou jij aan May aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwrabdayso.

Lees ook: ‘Ik heb mijn broer een waardeloze vader genoemd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, CHUTTERSNAP