‘De biologische vader van mijn zoon mocht niet op zijn verjaardag komen’

vader

‘Ze hebben in de jaren hiervoor nooit geprobeerd om contact op te nemen’

Priscilla* ontmoette de biologische vader van haar zoon in 2011, omdat ze toentertijd samen in het leger zaten. Zij was toen 21 en hij was 23. Ze hadden drie jaar verkering en praatten over de toekomst samen. Toen werd Priscilla plots zwanger, waardoor haar toenmalige vriend niet meer bij haar wilde blijven. Nu probeert hij weer contact te zoeken met hun zoon. Op Reddit doet Priscilla haar verhaal.

Zwangerschap

“Voordat iemand iets te zeggen heeft over mijn zwangerschap: mijn anticonceptie werkte niet meer”, begint Priscilla. “Ik had vijf jaar lang een spiraaltje, maar die stopte met werken. Ik zou uitgezonden worden, tot ik erachter kwam dat ik zwanger was. Ik ging naar mijn toenmalige vriend om het hem te vertellen, waarop hij me vertelde dat hij niet verder met me wilde. Een kind zou zijn levensstijl veranderen en hem ervan weerhouden om te feesten.”

Huidige man

“Hij had me verteld dat hij naar Duitsland zou gaan voor werk, maar toen ik hem ging bezoeken vertelden zijn vrienden dat hij was verhuisd naar Amerika.” Priscilla was stomverbaasd en van streek en zakte vanaf dat moment diep in een depressie. “Een jaar later was ik alleenstaande moeder en ontmoette ik mijn huidige man. Hij was heel aardig en toen ik hem voorstelde aan mijn zoon, behandelde hij hem meteen als een van zijn eigen”, vervolgt Priscilla. “Het kon hem niet schelen dat hij niet van hem was, het was zijn zoon.”

Contact

“Mijn zoons biologische vader heeft laatst na heel wat jaren weer contact met me opgenomen. Hij hoorde van zijn zus dat ik getrouwd was met een andere man en dat mijn zoon hem ook ‘papa’ noemde. Iedereen die we ontmoetten, dacht automatisch dat mijn man de vader was van mijn zoon. Hierdoor namen we gewoonweg geen moeite om het allemaal uit te leggen. De biologische vader van mijn zoon begon me steeds vaker lastig te vallen over het feit dat hij altijd al een deel wilde uitmaken van het leven van onze zoon en dat hij wilde afspreken.” Priscilla vertelt dan dat haar man nota bene heeft gezegd dat ze de biologische vader van haar zoon moesten ontmoeten.

“Eenmaal aangekomen op de plek waar we hadden afgesproken met de biologische vader van mijn zoon, was hij nergens te bekennen. Ik belde en sms’te hem, maar ik kreeg geen antwoord”, vervolgt Priscilla. “We hebben hem nog een aantal keer geprobeerd te bereiken, maar het mocht niet baten.”

Jarig

“Nu is mijn zoon bijna jarig, waardoor zijn biologische vader weer contact met ons opnam. Hij vertelde dat hij in de buurt was en vroeg of hij hier kon komen om zich voor te stellen aan zijn zoon. Ik vertelde hem dat hij niet mocht komen.” Priscilla laat weten dat zijn moeder, zussen, tantes, vrienden, etcetera berichten naar haar begonnen te sturen dat ze een verschrikkelijke moeder is, omdat ze zijn zoon bij hem weghoudt. “Ze hebben in de jaren hiervoor nooit geprobeerd om contact op te nemen, maar toch heb ik het gevoel dat ik deze ontmoeting moet laten plaatsvinden. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Priscilla?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Sundae_Turbulent.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels