‘Ik heb mijn broer een waardeloze vader genoemd’

broer

‘En een net zo waardeloze echtgenoot’

Serena* heeft een oudere broer die onlangs vader is geworden van zijn eerste kind. Zijn vrouw wilde eigenlijk nooit een kind, maar haar broer heeft haar toch overtuigd om samen een gezin te stichten. Hoe zo’n mooi nieuw avontuur kan omdraaien naar iets negatiefs? In dit Reddit-artikel vertelt Serena haar verhaal.

Kraamvisite

”Deze week was ik voor het eerst op kraamvisite sinds de geboorte van de baby, aangezien wij ver weg wonen van mijn broer en zijn vriendin. Het was er behoorlijk smerig, maar dit associeerde ik maar met het ouderschap en dat ze hun handen nu gewoon even vol hebben aan hun pasgeboren baby,” begint Serena haar verhaal. ”Toen ik zijn vrouw zag, schrok ik wel. Het leek alsof ze sinds de bevalling niet meer had gedoucht en een week niet had geslapen. Vergeleken met mijn broer, die er schoon en verzorgd uit zag, begon ik mij wel zorgen te maken.”

Volwassen worden

“Toen we wat langer bij mijn broer en zijn vriendin waren, viel het mij op dat hij eigenlijk vrij weinig deed in het huishouden”, vervolgt Serena. ”Elke keer als de baby huilde, gaf mijn broer hem aan mijn moeder of aan zijn vriendin. Hij rende de kinderkamer uit en schreeuwde dat iemand zijn luier moest verschonen.” Serena noemt daarbij nog andere voorbeelden, zoals de baby alleen thuislaten als ze uiteten gingen, weigeren de baby in bad te doen en schreeuwen dat de baby maar ‘gewoon moest gaan slapen.’

”Toen mijn ouders dit zagen zijn ze naar buiten gegaan, waardoor ik binnen met mijn vriend achterbleef. We zeiden dat mijn broer zich volwassen moest gedragen en moest meehelpen in het huishouden. Jammer genoeg bleef hij smoesjes verzinnen. Hij vertelde dat hij ‘moe was van zijn werk.’ Voor de duidelijkheid: hij werkt 6/7 uur per dag van maandag tot en met vrijdag.” De logica van Serena haar broer was dat omdat hij werkt, hij zijn plichten als vader kan ontlopen. Hij is trouwens niet de enige kostwinner, de vriendin van Serena’s broer werkt ook fulltime.

Waardeloze vader

”Uiteindelijk werd mijn broer boos dat wij wilden dat hij zich als een vader moet gedragen en zei hij alleen maar: ‘Zij is een vrouw, ik ben een man. Ik zorg niet voor hem, behalve sport en hem te leren om een man te zijn.’ Ik snauwde en begon tegen hem te schreeuwen dat hij een waardeloze vader is. Ik vertelde hem hoe triest het is dat hij iedereen zijn plichten laat uitvoeren. Ik noemde hem een klaploper en voegde daaraan toe dat hij nooit een kind had moeten krijgen.” Na de woede-uitbarsting van Serena richtte ze zich tot de vriendin van haar broer. ”Het spijt me dat je met zo’n waardeloze echtgenoot bent getrouwd, je kunt zoveel beter krijgen.”

Ben ik te ver gegaan?

”Toen werd het muisstil in de kamer. Mijn ouders vertelden me dat ik maar even buiten moest gaan wachten en dat ik me later moest verontschuldigen, omdat het onbeleefd en onnodig was. Dat weigerde ik, maar ik hoorde mijn broer wel huilen. Ik weet niet of ik te ver ben gegaan, maar ik denk dat hij een reality check nodig heeft, zodat zijn kind opgroeit met zijn vader erbij. We hebben het al eens over de telefoon geprobeerd duidelijk te maken, maar dat werkte niet.” Vind jij dat Serena’s uitbarsting nodig is geweest?

Lees ook: ‘Ik zei mijn broer dat zijn peperdure bruiloft het niet waard was’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels