‘Ik verdenk mijn vrouw ervan dat ze een affaire heeft met een collega’

affaire

Merijn vraagt zich af hoe hij zijn vrouw het beste kan confronteren

Merijn* is al een lange tijd gelukkig met zijn vrouw Joyce. De afgelopen maanden is hij echter gaan twijfelen aan hun relatie. Merijn heeft namelijk het gevoel dat zijn vrouw een affaire heeft met een collega. Op het forum Reddit deelt hij zijn verhaal en vraagt hij zich af hoe hij Joyce het beste kan confronteren. 

Hechte band met collega

“Mijn vrouw heeft de afgelopen maanden een ongelooflijk hechte relatie ontwikkeld met een mannelijke collega”, valt Merijn met de deur in huis. Kleine sidenote: de bewuste collega is 12 jaar ouder dan Joyce. “Hij zit niet in haar team, zelfs niet op haar afdeling, maar toch praten ze elke dag over werk en niet-werkgerelateerde zaken”, vertelt hij. Nu is dat nog niet zo erg, maar Joyce laat Merijn steeds vaker links liggen. “Ze negeert mijn telefoontjes, maar blijft met hem praten en appen over persoonlijke kwesties. Vandaag kwam ik erachter dat ze elkaar ook regelmatig berichten op social media sturen. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen”, aldus Merijn.

Geen goed gevoel

“Ik heb hem een keer ontmoet en kreeg een slechte gevoel van hem”, gaat Merijn verder. “Hij keek me niet in de ogen en toonde geen interesse in waar iemand het over had, behalve mijn vrouw. Ik vind het prima dat ze vriendschappen heeft met andere mannen”, benadrukt hij. “Waarom ik nu twijfel, is door een voorval van een paar weken geleden. Hij kwam naar de stad, ze gingen samen lunchen en brachten vervolgens vijf uur samen door. Ik vroeg waar ze was en wanneer ze thuiskwam, ze antwoordde met antwoorden van één woord of helemaal niet”, aldus Merijn. “Nu komt hij binnenkort weer naar de stad en mijn vrouw wil samen met hem eten bij ons thuis, met z’n tweetjes. Het probleem is dat ik sowieso niet thuis kan zijn, omdat ik moet werken.”

Ter sprake brengen

Hoewel Merijn niet zeker weet of Joyce daadwerkelijk een affaire heeft met deze collega of dat ze het gewoon goed kunnen vinden, voelt hij zich er niet prettig bij. “Ik word al misselijk als ik eraan denk dat ze me fysiek of emotioneel bedriegt”, zegt hij. “We hebben onze problemen gehad, maar nog nooit eerder was ik zo gespannen en bezorgd over ‘een vriend’ van haar.” Hij twijfelt dan ook wat hij nu moet doen. “Ik wil haar niet het gevoel geven dat ze niet met mannen bevriend kan zijn, maar ik wil me ook niet de hele tijd bang voelen.” Merijn heeft vooral één brandende vraag: “Hoe moet ik dit bij haar ter sprake brengen?” Wat zou jij hem adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam Quill-n-Quirk.

Lees ook: ‘Ik vind het onzin dat mijn 1-jarige neefje een smartphone gebruikt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels