Daten in coronatijd: dit is de geliefdste 1,5 meter date

date

Dit doen mensen het liefst wanneer ze op date gaan en afstand moeten houden

Daten was de afgelopen tijd niet erg makkelijk. En ook de versoepelingen die afgelopen week ingingen maken het nog niet per se makkelijker: er moet namelijk nog altijd anderhalve meter afstand gehouden worden. Gelukkig weerhoudt het de meesten er niet van om op date te gaan en dit doen mensen dan het liefst.

Daten

Tinder en andere datingapps werden aan het begin van de coronacrisis en masse geïnstalleerd. Vrijgezellen hadden wel behoeften aan een praatje. Je kon dan bellen en Skypen met je match, maar op een gegeven moment wilde je toch op een echte date. Uit een enquête van OkCupid blijkt dat de meeste mensen in dat geval met hun date gingen wandelen.

Activiteiten

57 procent van de ondervraagde mensen gaf aan dat ze het liefst met hun date een blokje omgingen. Het is niet alleen een makkelijk te realiseren date, maar het is ook nog eens gratis en gesprekken komen makkelijker op gang tijdens het wandelen. Werd er niet gewandeld? Dan gaf 22 procent van de respondenten aan dat ze graag gingen picknicken. Daarnaast ging 17 procent graag schilderen met hun date en een schamele 5 procent ging samen sporten.

Vaker een vervolgdate

Werkt dat daten op afstand verder een beetje? Blijkbaar werkt het juist beter. Mensen schijnen nu sneller door te hebben of er echt een connectie is. Ook blijkt uit een analyse onder 400 datende Nederlanders van het datingbureau DTNG dat er momenteel vaker een vervolgdate plaatsvindt. Voor de coronacrisis kreeg een eerste date in 55 procent van de gevallen een vervolg. Momenteel krijgt 80 procent van de eerste dates een vervolg.

Lees ook: Liefdesperikelen: 7 kenmerken die wijzen op een ongezonde relatie

Bron: Metro, AD | Beeld: Unsplash