‘Ik verliet mijn zwangere vriendin om geld te besparen’

vriendin

‘Ik heb al moeite om de helft van de maandelijkse kosten te betalen’

De 28-jarige Matthijs* en zijn vriendin Lisette (26) zijn in verwachting van hun eerste kindje. Het jonge stel woont samen, maar heeft het niet breed. Vooral Matthijs moet de eindjes bij elkaar knopen om rond te komen. Nu er een kindje onderweg is ontstond er dan ook lichte paniek bij hem. Daarom besloot de aanstaande vader zijn vriendin tijdelijk te verlaten om geld te besparen. 

Snel gegaan

Matthijs en Lisette zijn nog maar net samen en zetten ontzettend snel stappen in hun relatie. “Ik was verliefd en dacht niet na, dus ik verhuisde van mijn moeder naar mijn vriendin”, begint de man zijn verhaal op het forum Reddit. “Vervolgens maakte ik haar onmiddellijk zwanger. We waren nog maar zes maanden aan het daten”, vertelt hij. “We gebruikten geen bescherming, dus het was een ongelukje. Ze is nu dertien weken in verwachting.”

Kosten verdelen

Hoewel de zwangerschap onverwacht is, zijn de aanstaande ouders er wel blij mee. “Ik heb haar nooit gevraagd om een abortus te ondergaan en ze heeft het ook nooit voorgesteld.” De bijbehorende kosten zijn echter wel een dingetje. “We hebben altijd alles 50/50 gegaan en zij houdt zich financieel goed staande, maar ik heb momenteel weinig over”, legt hij uit. “Ik hou amper 1.000 euro per maand over en heb al moeite om de helft van de maandelijkse kosten te betalen. Ik probeer nu om een fulltimebaan te vinden, maar ik heb vaak te weinig ervaring.” De man geeft toe dat hij zich door de hele situatie erg somber voelt en dat heeft ook geen positieve werking op zijn relatie. “Mijn vriendin is altijd boos op me”, stelt hij.

Terug naar huis

“Mijn moeder had al een paar keer voorgesteld dat ik wel weer bij haar kon intrekken, maar dan ook alleen ik. Het is zo’n twintig minuten rijden vanaf ons huis. Dan zou ik kunnen sparen en als de baby een paar maanden oud is, kan ik een plekje voor ons gezin regelen”, vertelt Matthijs. Hij ziet het plan van zijn moeder dan ook wel zitten. Zijn vriendin heeft echter geen familie in de regio waar zij nu wonen. “Voor haar voelt het daarom alsof ik haar ‘dump’ als ik haar tijdelijk verlaat. “Ze dreigt dat ik mijn kind dan nooit meer mag zien. Ik heb altijd een gezin met twee ouders voor me gezien, dus ik ben er kapot van”, zegt hij eerlijk. Wat zou jij doen in Matthijs’ situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam u/Traviousss.

Lees ook: Gescheiden vader: ‘Ik weiger de helft van mijn zoons kleding te betalen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels