‘Ik verliet het verrassingsweekend dat mijn vriendin voor me organiseerde’

vriendin

‘Ze vond het respectloos dat ik zomaar was weggegaan na haar opmerking’

Als Antony* 26 jaar wordt, organiseert zijn vriendin Barbara een weekendje weg voor hem met een stel vrienden. De drank vloeit rijkelijk en er worden spelletjes gespeeld. Ze spelen een vraag-antwoord spel, waarbij Barbara opeens de vraag krijgt waardoor ze zich aangetrokken voelde tot Antony. Haar antwoord kwetst hem zodanig dat hij het feestweekend vroegtijdig verlaat zonder dat tegen het gezelschap te zeggen. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Verrassing

“We zouden voor mijn verjaardag uit eten gaan”, vertelt Antony op het forum. “Barbara kwam me ophalen met de auto en ik zag dat mijn beste vriend en zijn vrouw achterin zaten. Ze had als verrassing een weekendje weg geregeld aan mijn favoriete meer.” Naast Antony’s beste vriend en zijn vrouw zouden er nog meer gezamenlijke vrienden meegaan. Antony kent Barbara via een vriendin van vroeger, Sylvana. Hij had altijd gedacht dat hij geen kans bij haar zou maken en vraagt zich soms nog steeds af hoe ze samen zijn gekomen.

Veilige keuze

Vrijdagavond werd er gedronken en werden er spelletjes gespeeld. Barbara’s zus had een soort relatiespel meegenomen. Barbara was op dat moment al best wel dronken. “Het was een leuk spel, totdat de vraag ‘waardoor voelde je je in eerste instantie aangetrokken tot je partner?’ op een kaartje stond. Barbara riep toen dat ik een veilige keuze was en dat ze wist dat ik niet vreemd zou gaan of haar zou verlaten.” Overrompeld door haar antwoord keek Antony zijn vriendin vragend aan, waarop ze uitlegde dat hij er vriendelijk genoeg uitzag en ze graag een veilige optie wilde na een gewelddadige relatie met haar ex.

Op de bank

Er viel een ongemakkelijke stilte in de groep. “Ik schaamde me enorm, dus zei dat ik naar het toilet moest zodat ik de kamer uit kon gaan. Ik heb Sylvana gebeld – zij kon niet komen door werk -, vertelde haar wat er was gebeurd en dat ik weg wilde. Ze zei dat ze me de volgende ochtend op kwam halen. Toen ik weer naar binnen ging, wilde Barbara met me praten in het bijzijn van de hele groep, maar ik zei dat we er een andere keer wel over zouden spreken.” De gezelligheid was inmiddels verdwenen dus ging iedereen maar naar bed. Antony pakte ondertussen zijn spullen, sliep op de bank en ging weg voordat er iemand wakker werd ‘s ochtends. “Ik stuurde Barbara een berichtje over dat ik geen ruzie wilde maken in het bijzijn van de rest en het weekend voor iedereen verpesten, dus dat ik daarom naar huis was gegaan.”

Telefoon uit

Dat nam Barbara hem niet in dank af. “De hele zaterdag probeerde ze me te bellen. Ik besloot om te gaan golfen en mijn telefoon uit te zetten. Ik had geen zin om met mensen te praten. Toen Barbara zondag thuiskwam, was ze laaiend. Ze zei dat de hele trip verpest was doordat ik, de jarige, weg was gegaan. Dat ze zich vreselijk voelde en ik haar geen kans had gegeven om het uit te leggen. Ze vond het respectloos van me dat ik zomaar weg was gegaan bij iets wat ze speciaal voor mij had georganiseerd. Ik zei haar dat ik geen zin had om ruzie te maken en dat ik daarom naar huis was gegaan. Zit ik fout?” Wat zou jij tegen Antony zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam boatlyfe12.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft erg veel moeite met mijn liefdesverleden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Keira Burton