Onderzoek: vrouwen zien mannen met een bierbuik als betere vaders

bierbuik

Ook scoren juist mannen met een buikje beter op datingapps

Als je het ons vraagt, kiezen we liever voor een strakke sixpack dan voor een bolle bierbuik. Toch blijkt uit onderzoek dat veel vrouwen een buikje juist wel wat vinden hebben. Zo zouden mannen met een bierbuik gezien worden als betere potentiële vaders én hebben zij meer succes op datingapps. Hoe zit dat?

Meer succes op datingapps

Eerder toonde onderzoek van een datingapp al aan dat mannen er heus niet afgetraind uit hoeven te zien om succes te hebben bij de vrouwen. Er werd zelfs gerept over maar liefst 2,5 keer zoveel kans op een online match! Waarom houden we van sixpacks, maar swipen we rechts op bierbuikjes? Volgens hoogleraar Richard Bribiescas voelen vrouwen zich aangetrokken tot een ‘dad bod’, oftewel het lichaam van een vader, meldt &C.  Zo’n lijf heeft meer vet, minder spiermassa en een lager testosterongehalte en zou helemaal terugkomen in het bierbuikje.

Toegewijde relatie

Uit onderzoek van de University of Southern Missisippi blijkt dan ook dat vrouwen mannen met een bierbuik hoger in het vaandel hebben staan wanneer het op het ouderschap aankomt. Zo beoordelen vrouwen deze mannen als betere (potentiële) vaders en zien ze hen als de hebbers van een toegewijde relatie.

Niet te strak, niet te dik

Uit een onderzoek onder 800 vrouwen bleek dan ook dat vrouwen mannen met een bierbuik zien als mannen die het goed doen als vader. Zo vermoeden ze dat deze mannen smelten bij het zien van hun baby, dat ze hun kind graag nieuwe dingen leren en dat ze hun kind altijd beschermen. Mannen met een strak gebeiteld lichaam beoordeelden de vrouwen daarentegen als personen die kinderen irritant vinden en als personen die te ruig met kinderen omgaan. Een té grote buik viel echter ook niet in de smaak bij de onderzochte groep. Een kwestie van de gulden middenweg dus!

Lees ook: Deze 4 sterrenbeelden hebben het meeste succes op dating-apps

Bron: Panorama, &C | Beeld: Unsplash