‘Mijn vriendin heeft erg veel moeite met mijn liefdesverleden’

liefdesverleden

‘Ze begint er telkens weer over en ik heb er geen zin meer in’

Derrick* en zijn vriendin Angelina zijn twee jaar samen. Een paar jaar eerder heeft Derrick een tijdje met een oudere vrouw gescharreld. Angelina voelt zich daar ongemakkelijk bij en blijft er maar vragen over stellen. Derrick weet niet hoe hij duidelijk moet maken dat hij wil dat ze erover ophoudt. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Werkvriendin

“Ik heb een aantal jaar geleden een fling gehad met een vrouw die een stuk ouder was”, begint Derrick zijn verhaal. “Ik was toen negentien, zij dertig. Ze was een werkvriendin van mijn moeder. Ik woonde toen nog thuis en daar kwam ze af en toe langs. Ze was altijd erg aardig tegen me en het begon allemaal heel onschuldig. Ze stuurde me soms ook berichten om te vragen hoe het met me ging. Ik stuurde op een gegeven moment zelf berichten waarin ik liet blijken dat ik haar wel zag zitten. Dat bleek wederzijds te zijn.”

Steeds meer irritaties

De berichten van Derrick leidden uiteindelijk tot een ‘ding’ van ongeveer een jaar. “Zij was single en zag het wel zitten. Na een tijdje bleek het leeftijdsverschil echter te groot om voor iets serieus te gaan, dus hebben we besloten het af te kappen”, aldus Derrick. Hij heeft zich er volledig overheen gezet, maar het onderwerp komt steeds vaker ter sprake. “Ik had het er een tijdje geleden kort over met mijn huidige vriendin, Angelina. Ze leek het niet zo erg te vinden, maar is er sindsdien al meerdere keren over begonnen. Wat het nog erger maakte, was dat mijn ex-vlam me op mijn verjaardag een berichtje stuurde. Ze bedoelde er niks geks mee, maar Angelina was er niet bepaald blij mee.”

Vragen over bedavonturen

Volgens Angelina maakt de ex-vlam van Derrick misbruik van hem. “Ik herinnerde haar eraan dat ik degene was die ooit met de berichten was begonnen”, schrijft Derrick. “Daarop reageerde Angelina dat mijn ex-vlam de volwassenere in de relatie was en het dus meteen had moeten afkappen. Ik weet dat Angelina gelijk heeft, maar ik vind het vervelend dat ze me er telkens over blijft aanvallen. Ze heeft ook al een paar keer naar onze avonturen in bed gevraagd, maar daar ga ik niet te veel op in. Wat ik met haar had, is heel anders dan wat ik met Angelina heb. Tussen mij en Angelina is er echt sprake van liefde en een relatie, dat met die ex-vlam ging puur om de uurtjes in bed.”

Klaar mee

Toch houdt Angelina er niet over op. “Ze vroeg gisteren ineens of mijn moeder ervan afweet. Ik antwoordde dat dat niet zo is, waarop ze zei dat mijn ex-vlam en ik mijn moeder hebben verraden. Dat slaat toch nergens op? Ik ben er echt klaar mee dat Angelina het er telkens over wil hebben. Ik ben ook bang dat er een dag komt waarop ik met Angelina bij mijn moeder thuis ben en mijn ex-vlam daar ineens verschijnt. Zij heeft namelijk nog altijd goed contact met mijn moeder, ook al zijn ze geen collega’s meer. Hoe maak ik voor eens en voor altijd aan Angelina duidelijk dat ik het achter ons wil laten en het er niet meer over wil hebben?” Wat zou jij tegen Derrick zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam IndependenceAlert516.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn dertienjarige dochter weer bij ons komt wonen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

 Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Christian Erfurt