‘Ik wil een tattoo terwijl ik weet dat mijn vriend dat niet zou waarderen’

tattoo

De vrouw heeft hierdoor enorme ruzie met haar vriend

Lieke* wilde al super lang een tattoo, maar haar vriend Jelle zat haar in de weg. Hij zag het vanwege verschillende reden niet echt zitten om zijn vriendin met een tattoo te zien. Toch besloot Lieke om er een te nemen en dat heeft voor flinke ruzie tussen haar en Jelle gezorgd. Op Reddit vraag Lieke om advies.

Familie

Lieke begint haar verhaal met uit te leggen dat haar vriend christelijk is en dat ze denkt dat hij daarom een tattoo bij haar niet ziet zitten. Voor Lieke is dit een grote afknapper, omdat iedereen in haar familie eigenlijk wel een tattoo heeft. “Mijn vader was een tatoeëerder in de jaren 90, dus hij heeft minstens 80 tattoo’s. Mijn moeder heeft een enorme tattoo op haar rug”, legt Lieke uit.

“Omdat mijn vader supercreatief was, kreeg ik dat “gen” zoals ze zeggen en ik ben erg artistiek. Ik schilder op doek, teken digitaal, boetseer, enz. Ik ben zelfs opgegroeid met het bekijken van fotoalbums van het werk van mijn vader en zijn vrienden.” Ondanks dat ze dus heel creatief is en iedereen in haar familie tatoeages heeft, heeft Lieke ermee gewacht. “Aanstaande zondag ben ik jarig, dus ik heb mijn ouders gevraagd of ze mijn eerste tattoo als cadeau wilden betalen. Dat wilden ze natuurlijk en mijn vader wil zelfs meegaan naar de tattoo shop. Ik neig naar een tatoeage van Medusa op mijn bovenbeen.”

Geen begrip

En hoewel Lieke hier enthousiast over is, vindt Jelle het maar niks. Lieke heeft daar geen begrip voor, omdat zijn beste vriend ook tattoo’s heeft. “Zijn beste vriend heeft een paar domme tatoeages op zijn arm en hij praat er helemaal niet negatief over. Sterker nog, hij maakt er zelfs grapjes over.” Lieke ging daarom verhaal halen bij de beste vriend van Jelle. “Ik vroeg zijn beste vriend of Jelles ouders op hem neerkeken omdat hij tatoeages heeft. Hij vertelde me dat Jelles moeder hem weleens raar aankeek, maar dat ze er nooit over begon waar hij bij was.”

Hierdoor besloot Lieke gewoon om de tattoo te nemen, en daar was Jelle dus absoluut niet over te spreken. “Ik vertelde tegen Jelle dat ik een tatoeage zou nemen voor mijn verjaardag. Hij ging compleet door het lint. Hij zei: “Je plakt toch ook geen bumpersticker op een Lamborghini?'” Lieke vond dit een nogal vreemde uitspraak. “Ik zei dat het niet eerlijk was dat hij het goed vond dat zijn beste vriend een betekenisloze tatoeage op zijn arm had, maar dat hij boos werd op mij, omdat ik een tatoeage zou nemen die wél iets voor mij betekent.” Jelle deed toen een nog vreemdere uitspraak. “Toen gebruikte hij een andere metafoor en zei: ‘Ik hou van ketchup en ik hou van biefstuk maar ik zou geen ketchup op biefstuk doen want dan zou de biefstuk verpest zijn'”, vervolgt Lieke.

Ruzie

“Ik zei hem dat er niet over te onderhandelen valt en dat hij er niets aan kan doen. Hij zei: ‘Je zult zien wat ik ga zeggen/doen.’ Nu heeft hij sindsdien niet meer gereageerd”, schrijft Lieke. Ze weet niet zo goed wat ze nu met de situatie aanmoet. “Ik ben gekwetst, omdat tatoeages en kunst zo’n groot deel van mijn leven zijn geweest toen ik opgroeide en hij niet begrijpt dat deze tattoo veel voor mij betekent.” Wat vind jij? Moet Lieke de tattoo gewoon laten zetten?

*Lieke is niet de echte naam van de vrouw. Ze deelt anoniem haar verhaal op Reddit onder de naam Bussiness_Blueberry6.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn religieuze man wil dat ik stop met drinken en roken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels