‘Ik wil mijn vriendin niet meer op een voetstuk plaatsen’

vriendin-voetstuk

‘Ik wilde me niet meer telkens aanpassen’

Eduard* is ongeveer een jaar samen met zijn vriendin Gerlien. Hij doet altijd enorm veel moeite voor haar, maar krijgt dat niet van haar terug. Daarom heeft hij besloten haar minder op een voetstuk te plaatsen. Dat zorgt er echter voor dat Gerlien beledigd is. Eduard weet niet wat hij moet doen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Alles voor zijn vriendin

“Mijn vriendin Gerlien en ik zijn nu een jaar bij elkaar”, begint Eduard zijn verhaal. “Door dingen die in mijn verleden zijn gebeurd, kan ik vrij aanhankelijk zijn. Ik houd enorm veel van Gerlien en deed daarom altijd alles om haar tevreden te stellen. Als ze mijn hulp nodig had, was ik er meteen. Ook paste ik vaak mijn schema aan dat van haar aan, zodat we zoveel mogelijk tijd konden doorbrengen.”

Niet zoveel moeite

Helaas kreeg Eduard niet het gevoel dat Gerlien ook zoveel moeite voor hem wilde doen. “Ik kreeg maar een deel van de liefde die ik aan haar gaf terug en dat voelde niet fijn”, schrijft hij. “We hebben er een gesprek over gehad, waarbij ik aangaf dat ik het gevoel had dat ik meer moeite deed voor onze relatie. Gerlien zei dat ze eraan zou werken. Dat heeft ze ook wel gedaan, maar ik kwam tot de conclusie dat ik onrealistische verwachtingen had.”

Minder aandacht

Eduard wilde een oplossing vinden en besloot minder aandacht aan de relatie te besteden. “Ik doe nog steeds wel dingen voor Gerlien, maar ze heeft niet altijd meer de prioriteit. Ik ben weer bezig gegaan met oude hobbies, schuif minder met mijn schema en laat niet meteen alles voor haar uit mijn handen vallen. Natuurlijk geef ik nog steeds veel om haar en ben ik nog wel bezig met onze relatie, maar niet meer zoveel als voorheen.”

Onenigheid

Gerlien heeft dat doorgekregen en is er niet blij mee. “Ze zegt dat ze de laatste tijd het gevoel heeft dat ik haar straf. We hebben vaker onenigheid, omdat zij verwacht dat ik mijn schema zal aanpassen en dat niet doe. Ik herinner mezelf er telkens aan dat zij ook niet zoveel moeite voor mij doet, dus dat ik zelf rustig aan kan doen. Mijn vraag is nu: hoe maak ik aan Gerlien duidelijk dat ik haar niet meer op een voetstuk plaats en haar als een ‘gewone vriendin’ wil behandelen, zonder dat ze beledigd is?” Wat zou jij tegen Eduard zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam burner4141.

Lees ook: ‘Mijn man lachte me uit waar iedereen bij was’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Daniil Onischenko