‘Mijn beste vriend verklaarde me de liefde vlak voor mijn bruiloft’

beste vriend liefde

‘Hij verwacht blijkbaar dat ik mijn bruiloft voor hem cancel’

Je ziet het regelmatig in romantische films: twee hoofdpersonen die jarenlang bevriend zijn, maar een hoop onderliggende liefde voor elkaar voelen. En op het állerlaatste moment kiezen zij dan toch voor elkaar. We pinken er regelmatig een traantje bij weg. Nynkes* beste vriend Rob had duidelijk ook zo’n scenario in gedachten. Maar er is één probleem: Nynke ziet hem helemáál niet zitten.

Liefdesverklaring

“Ik ben nu drie jaar samen met mijn verloofde, en we zijn sinds een jaar verloofd.”, schrijft Nynke op Reddit. Hun bruiloft staat gepland voor twee dagen van nu. “Mijn beste vriend Rob en ik kennen elkaar sinds het eerste jaar van de studie, en we zijn inmiddels allemaal begin dertig”, schetst ze de situatie. “Vanmorgen werd ik wakker met een ontzettend lang sms-bericht van Rob. Hij gaf z’n hele hart bloot: hij was al jaren verliefd op me en had altijd hoop gehouden dat ik en m’n verloofde uit elkaar zouden gaan. Hij hoopte dat ik hem dan zou zien staan. Uiteindelijk vroeg hij me om de hele bruiloft te cancellen en samen met hem weg te rennen. Hij zei: ‘Ik moest het je vertellen, voor het te laat was’.”

Kwaad

Dit berichtje maakt veel emoties los bij Nynke – maar helaas voor Rob zijn geen daarvan positief. “Ik voel me vies. En verdrietig. Ik heb geen enkel gevoel voor Rob behalve platonische liefde”, legt ze uit. “Ik heb het mijn verloofde nog niet eens verteld, want ik wil niet dat hij zich zorgen maakt zo vlak voor onze bruiloft.” En om het nog erger te maken: Nynke deelt dat Rob over de jaren ook een goede vriend van haar verloofde is geworden. “Ik ben behoorlijk kwaad dat Rob een moment als dit kiest om me zo’n ellende te bezorgen. Er zijn zóveel momenten geweest over de jaren waar hij me gewoon had kunnen vertellen hoe hij zich voelde. Maar vlak voor ik ga trouwen? En dan moet ik mijn huwelijk maar afzeggen en mijn verloofde verlaten voor een SMS’JE?!” Nynke is er duidelijk klaar mee.

En nu?

Op Reddit vraagt Nynke om advies. “Ik wil hem niet meer bij onze bruiloft hebben, want ik kan er niet op vertrouwen dat hij geen bizarre streek gaat uithalen. Ik weet niet eens of ik hem ooit nog wil spreken. Maar de gedachte dat ik mijn beste vriend kwijtraak en hij niet bij onze bruiloft zal zijn doet pijn”, deelt Nynke openhartig. “Hoe moet ik hier überhaupt mee omgaan? Ik moet over 48 uur voor het altaar staan.” vraagt ze zich af. “Ik weet dat ik het mijn verloofde moet vertellen, maar ik weet niet hoe of hoe ik het moet verwoorden”, schrijft ze.

Wat zou jij doen in Nynkes plaats?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwrawhythehell.

Lees ook: ‘Mijn verloofde is kwaad omdat ik mijn hakken uitdeed bij ons verlovingsfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Jeremy Wong