‘Ineens stuurde hij een appje waarin stond dat hij wilde scheiden’

scheiden

Ze is inmiddels ten einde raad

Danja* en Frank zijn al een paar jaar getrouwd. Frank heeft een affaire gehad, maar dat heeft Danja hem vergeven. Hij heeft haar echter onverwacht een appje gestuurd waarin hij schrijft dat hij wil scheiden. Danja is ten einde raad en vraagt lezers op Reddit om hulp.

Affaire ontdekt

“Eerst even wat achtergrondinformatie: Frank en ik zijn acht jaar samen, waarvan drie jaar getrouwd”, begint Danja haar verhaal. “We hebben drie kinderen. Onze oudste is zes, de middelste vier en de jongste achttien maanden. Vorig jaar heeft Frank een affaire gehad met een collega. Daar ben ik achter gekomen toen ik zijn telefoon ergens voor nodig had en berichten van haar binnen zag stromen.”

Naar gevoel

Toen Danja de affaire ontdekte, heeft Frank meteen zijn excuses aangeboden. “Hij zei dat hij nog altijd enorm veel van me hield, maar dat hij niet meer verliefd op me was. Hij beëindigde de affaire en zei dat hij ervoor koos om aan ons huwelijk te werken. Ook zonder de verliefdheid moest het volgens hem goedkomen.” Het zat Danja totaal niet lekker. “Ik heb zelf erg mijn best gedaan, maar van zijn goede ideeën kwam weinig terecht. Ook bleef ik maar het gevoel houden dat hij eigenlijk ergens anders wilde zijn. Ik zette dat gevoel telkens van me af, omdat het me toch niet verder zou helpen.”

Plotselinge mededeling

Op de dag dat Danja haar bericht schrijft, is het net misgegaan. “We hebben een lang gesprek over ons huwelijk gehad. Uiteindelijk hebben we ruim vier uur tegenover elkaar gezeten en alles uitgesproken wat ons dwarszat. Althans, dat dacht ik”, aldus Danja. “Een paar uur later kreeg ik ineens een appje van hem waarin stond dat hij wil scheiden. Hij was op zijn werk, dus ik kon hem niet zomaar bellen. Toch heb ik een aantal keer gebeld en aan zijn collega’s gevraagd of ze me door konden verbinden. Ik heb hem nog altijd niet aan de lijn gehad en ben inmiddels de wanhoop nabij. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Danja aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Kimmie2255.

Lees ook: ‘Ik wil het uitmaken met mijn vriend omdat zijn huis een zwijnenstal is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Milan Popovic