Vrouw is enorm verdrietig: ‘Mijn verloofde wil ineens niet meer met me trouwen’

trouwen

Heeft hij het aanzoek alleen gedaan omdat hij dacht dat het moest?

Mare* en Thomas zijn al een aantal jaar samen. Een tijdje geleden heeft Thomas Mare ten huwelijk gevraagd, maar nu wordt duidelijk dat hij eigenlijk helemaal geen officiële bruiloft wil. Mare weet niet wat ze moet doen en zit erover te denken de relatie te beëindigen. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Bijzonder romantisch

“Thomas en ik zijn al vijf jaar samen”, begint Mare haar verhaal. “Een paar maanden geleden zei ik tegen hem dat ik wel zou willen trouwen. Hij aarzelde eerst, maar deed uiteindelijk toch een aanzoek. Ik was verbaasd door hoe romantisch het allemaal was, zeker aangezien Thomas daar normaal niet van houdt. Hij ging op één knie, toverde een prachtige ring tevoorschijn en vroeg of ik de rest van ons leven lol met hem wilde beleven.” Mare en Thomas zijn altijd al een hecht stel. “Vanaf het begin van onze relatie wonen we al samen. Eerst hadden we samen alleen een studio, maar nu wonen we in een appartement dat hij heeft gekocht.”

Steeds vaker een discussie

De afgelopen paar weken loopt het allemaal wat minder lekker tussen de twee. “Ik vraag Thomas steeds vaker of we niet eens moeten beginnen met het plannen van de bruiloft. Ik had er al rekening mee gehouden dat het grootste deel van de taken op mijn schouders terecht zou komen en daar was ik oké mee. Thomas reageert echter helemaal niet als ik het vraag.” Ineens liep een van die confrontaties uit de hand. “Ik vroeg hem of hij eigenlijk wel wilde trouwen en hij zei ‘niet echt'”, schrijft Mare. “Ik heb hem duidelijk gemaakt dat het enorm lullig zou zijn als hij de waarheid sprak. Je gaat toch niet eerst op één knie om vervolgens te zeggen dat je dat eigenlijk niet wilt?”

Niet bindend

Tijdens een weekendje weg deed Mare toch maar weer een poging. “Ik begon er weer over en vroeg hem of hij in de kerk of bij het gemeentehuis wilde trouwen. Hij stelde voor om naar het gemeentehuis te gaan en daar alleen een simpele ceremonie te doen. Het huwelijk zou dan ook niet legaal bindend zijn. Ik was geschokt, vooral omdat hij dat nog nooit eerder had aangegeven. Bovendien is het dan toch een grote poppenkast, zonder verdere betekenis?” Ze zijn er nog niet over uit, maar volgens Mare moet er wel iets gebeuren. “Over twee weken ga ik voor mijn werk een maand naar het buitenland”, schrijft ze. “Ik heb Thomas een ultimatum voorgelegd. Of we gaan volledig bindend trouwen, of de relatie wordt na mijn terugkomst beëindigd. Doe ik daar goed aan?” Wat zou jij Mare aanraden?

Lees ook: ‘Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader is nu samen met mijn tante’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Samantha Gades