‘Ze zei recht in mijn gezicht dat mijn dochter niet mijn kind is’

dochter

De zuster maakte erg vreemde opmerkingen

Valentina* en haar man hebben een paar jaar geleden een dochter geadopteerd. Soms levert dat vervelende situaties op, onder andere bij de KNO-arts. Valentina vraagt zich dit keer af of ze op de juiste manier gereageerd heeft. Op Reddit vraagt ze lezers om hun mening.

Dezelfde behandeling

“Mijn man en ik hebben onze dochter twee jaar geleden geadopteerd”, begint Valentina haar verhaal. “We hebben geen biologische kinderen en dat staat ook niet op de planning. Inmiddels is onze dochter zes jaar oud. Ze snapt dat ze geadopteerd is. We hebben haar echter keer op keer verteld dat we haar altijd zullen behandelen alsof ze uit mijn buik komt, ook al is dat niet zo.” Soms levert de adoptie helaas vervelende situaties op, onder andere bij de dokter.

Bij de dokter

“Een paar dagen geleden nam ik onze dochter mee naar een KNO-arts, omdat ze last had van haar oren. Vorige week was ze verkouden, dus de dokter zei dat haar oor zichzelf zou reinigen. Prima, niks aan de hand. Tot er een zuster binnenkwam.” Wat de zuster zei, stemde Valentina niet vrolijk. “Ze moest en zou even vermelden dat ze nooit had verwacht dat mijn dochter echt mijn kind is. We lijken immers totaal niet op elkaar. Ik kon daar alleen maar op antwoorden dat dat kwam doordat mijn dochter geadopteerd is. Toen zei de zuster ineens ‘oké, dan is het dus niet je dochter’. Daar schrok ik behoorlijk van.”

Heftige discussie

Valentina was naast geschokt behoorlijk verbaasd. “Ik dacht dat ik het net helder had uitgelegd, maar blijkbaar niet. Ik vertelde haar nogmaals dat ze wel degelijk mijn dochter is, maar dan geadopteerd. De zuster bleef aandringen dat de ‘echte’ moeder van mijn dochter ergens anders is. Ik werd steeds verdrietiger en ging een vurige discussies met haar aan. Wat dacht ze wel niet?”

“Intussen keek mijn dochter me met een verbaasde blik aan. Ik schaamde me kapot, wat moest zij wel niet denken? Op een gegeven moment had ik er genoeg van, heb ik tegen de zuster geschreeuwd en zijn we naar huis gegaan.” Thuis heeft Valentina alles aan haar man verteld. “Hij snapte heel goed dat ik boos geworden ben, maar zei ook dat ik niet tegen de zuster had hoeven schreeuwen. Heb ik op een redelijke manier gereageerd?” Wat zou jij tegen Valentina zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam whattheactualfuck13.

Lees ook: ‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gabe Pierce