Zuigzoen? Zó kom je er snel weer van af!

zuigzoen

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen

Het is ons allemaal wel eens overkomen: die onmiskenbare zuigzoen die als een aandenken aan een intiem onderonsje op je huid verschijnt. Vervolgens doen we natuurlijk enorm ons best om deze te camoufleren. Want of het nu gaat om de nieuwsgierige blikken op het werk of de pijnlijke vragen van vrienden en familie, de ongemakkelijke momenten zijn helaas onvermijdelijk. 

Hydrateren kun je leren

Allereerst kun je het genezingsproces van die ongewenste zuigzoen versnellen met een eenvoudige, maar effectieve truc: gebruik een vochtinbrengende crème. Breng een royale laag van de crème aan op de zuigzoen en laat dit ongeveer tien minuten intrekken. Veeg vervolgens voorzichtig de overtollige crème weg en herhaal deze methode tweemaal per dag. Op deze manier geef je niet alleen je huid de nodige extra hydratatie, maar versnel je ook het herstelproces, waardoor die opvallende zuigzoen sneller uit het zicht verdwijnt. Win-winsituatie dus!

Warm drukverband

Wanneer die hardnekkige zuigzoen maar niet vervaagt, kan een warm drukverband je reddende engel zijn. De warmte van het drukverband zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten, wat de doorbloeding stimuleert en het genezingsproces versnelt. Dus, wil je dat je huid zo snel mogelijk terug haar oude, egale zelf is, probeer dan eens om de zuigzoen in te wikkelen met een warm drukverband.

Niet masseren

Hoewel het een goed idee lijkt om je zuigzoen te masseren om het genezingsproces te versnellen, werkt dit juist averechts. Door de zuigzoen te masseren kun je de huid namelijk beschadigen, wat resulteert in een nog grotere en meer opvallende zuigzoen. Raak de plek dus zo min mogelijk aan en geef je huid de kans om op natuurlijke wijze te herstellen. Soms is het beste medicijn simpelweg een beetje geduld.

IJsblokjes

Een andere simpele, maar effectieve truc is het gebruik van ijs. Door ijs tegen de zuigzoen te houden vernauwen je bloedvaten zich als reactie op de kou, wat de zwelling en de zichtbaarheid aanzienlijk vermindert. Verpak het ijs wel in een doek om direct contact met de huid te vermijden. Let daarnaast op dat je deze methode niet langer dan twintig minuten per keer toepast. Herhaal dit dagelijks totdat de zuigzoen volledig is verdwenen.

Tandpasta

Tandpasta is het laatste redmiddel bij een zuigzoen. We raden dan ook aan deze truc alleen in noodgevallen te gebruiken, want tandpasta is niet bepaald een huidvriendelijke oplossing. Breng voorzichtig een dunne laag tandpasta aan op de zuigzoen, laat dit ongeveer vijf minuten intrekken en haal het daarna weg. Je zult zien dat de zuigzoen al aanzienlijk minder opvallend is. Om de laatste restjes de camoufleren, kun je nog wat make-up gebruiken.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock