Man vraagt advies: ‘Mijn vriendin dreigt me te verlaten als ik me laat vaccineren’

vriendin vaccineren

Jeroens vriendin lijkt de werkelijkheid uit het oog verloren te zijn

Jeroen* werkt al een poosje als leraar, en denkt erover om zich te laten vaccineren om zo veiliger voor de klas te staan. Maar zijn vriendin Anna dreigt hem nu te verlaten als hij zich laat inenten. Oeiiiii…

Vertekend wereldbeeld

Jeroen stelt voorop dat hij niet tegen vaccineren is. “Ik ben meerdere keren van plan geweest om me te laten vaccineren”, schrijft hij, “maar elke keer wordt mijn vriendin woedend als ik het erover heb.” Wat is namelijk het geval? Anna heeft totaal geen vertrouwen in moderne wetenschap of de overheid. “Ze gelooft dat de aarde plat is, en toen we hier een discussie over hadden vond ze dat ik me simpelweg niet genoeg openstelde en dat de waarheid wordt achtergehouden”, vertelt Jeroen. “Ook is ze ervan overtuigd dat plateaubergen eigenlijk gigantische boomstronken zijn van bomen die omgekapt zijn.” Maar daar houden Anna’s afwijkende ideeën dus niet op.

Vaccineren

Jeroen schrijft: “Ze vindt deze artikelen via mediabedrijven die niets geven om de waarheid, maar die alleen maar geld willen verdienen aan angst en leugens.” Ze is namelijk ook fel tegen vaccinaties. “Wanneer ik het erover heb, dan bombardeert ze me met artikelen vol desinformatie. Volgens Anna zitten er in vaccins onder meer microchips, chimpanzee-DNA, cellen van geaborteerde foetussen.” Ook gelooft Anna er heilig in dat het vaccin een soort mind control-stofjes zitten. Ze stelt dat het vaccin ervoor zou zorgen dat onze zielen aan deze wereld gebonden blijven en we daardoor deze wereld niet kunnen overstijgen. Kortom: een hoop nonsens. Maar helaas voor Jeroen: zijn vriendin houdt voet bij stuk, en stelt dat als hij zich laat vaccineren, zij niet bij hem kan blijven.

Op straat

Jeroen deelt dat hij er helemaal klaar mee is en dat hij eigenlijk alleen nog maar wil slapen, zo moe is hij van al het geruzie. “Anna heeft familie om op terug te vallen, maar ik heb niks”, schrijft hij. Ook al is hij de kostwinner voor zowel hem als Anna, Jeroen maakt zich gigantisch zorgen om zijn toekomst. “Ik verdien genoeg, heb een vaste baan, en ik betaal de kosten voor ons beiden terwijl Anna een handwerkbedrijfje wil opzetten.” Toch weet Jeroen niet wat hij zou moeten zonder Anna. “Mijn familie zou me absoluut niet steunen in mijn beslissing als ik Anna kwijtraak, en dan heb ik straks geen dak meer boven m’n hoofd.” Wat zou jij doen in zijn plaats?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Countless_Thoughts.

Lees ook: ‘Mijn man wil de helft van mijn winst nadat hij mijn bedrijf belachelijk maakte’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Nataliya Vaitkevich