Julia vertelt: ‘Ik moet telkens de troep van mijn vriend opruimen’

Ruzie

‘Het explodeerde in een enorme ruzie’

Julia* en haar vriend Rob hebben al een tijd een relatie en wonen inmiddels ook samen. Toen het koppel in een klein appartement woonde, moest Julia constant Rob zijn spullen opruimen en het appartement schoonmaken. Inmiddels zijn ze verhuisd naar een grotere woning, maar de situatie is niet veranderd. Julia vindt het vervelend om continu Rob zijn rommel op de ruimen, en vraagt Reddit-gebruikers om advies.

Verdeling huishoudelijke taken

“In onze vorige woning moest ik constant het huis schoonmaken. Ik deed de boodschappen, kookte en deed de afwas. Rob deed deze taken bijna nooit”, begint Julia haar verhaal. “Toen ik aan Rob uitlegde dat ik het niet fijn vond hoe de huishoudelijke taken waren verdeeld, gaf hij aan dat het appartement altijd rommelig was doordat het zo klein was. Daarnaast zei hij dat het mijn probleem was, omdat ik degene was die zich irriteerde aan de rommel en niet hij.”

Grotere woning

“Inmiddels zijn we verhuisd naar een grotere woning, maar de verdeling wat betreft huishoudelijke taken is niet veranderd”, vertelt Julia. Hierdoor raakt ze regelmatig geïrriteerd, iets wat ook haar vriend begon op te vallen. “Rob vroeg waarom ik weer ‘zo’n vervelend humeur’ had. Toen ik zei dat ik het niet eens was met de verdeling van de huishoudelijke taken, explodeerde het in een enorme ruzie.”

Ruzie

“Rob gaf aan dat hij voor een schoonmaakster zou betalen en dat het mijn taak was om te zorgen dat alle huishoudelijke taken worden gedaan.” Julia vertelt hoe ze hierop reageerde: “Ik reageerde dat ik graag de helft wil betalen van die kosten, omdat schoonmaken één van mijn laatste zorgen is. Maar dat ik van opruimen achter Rob zijn kont aan echt moe wordt.”

“Rob reageerde dat het hem niet uitmaakt of het hier een rommeltje is en dat hij me daardoor niet helpt.” Julia vertelt dat ze om zijn reactie emotioneel werd. “Ik denk dat het onsympathiek is om op deze manier over mij te denken. Rob zei dat ik moest stoppen met me aan te stellen en toen liep hij weg.” Julia sluit haar verhaal af met de vraag of het logisch is dat ze deze situatie niet langer meer zo wil.

Wat denk jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Critical_Pain_456

Lees ook: Natascha: ‘Ik vernoemde mijn zoons naar mijn vader, maar niet naar mijn schoonvader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels