Natascha: ‘Ik vernoemde mijn zoons naar mijn vader, maar niet naar mijn schoonvader’

Tweeling

‘Mijn schoonvader is behoorlijk boos’

Onlangs is Natascha* bevallen van een tweeling. Samen met haar man besloot ze haar twee zoontjes te vernoemen naar haar vader. Ze worden dus niet vernoemd naar haar schoonvader, iets waar hij behoorlijk boos om is… Op Reddit deelt Natascha haar verhaal.

Bevalling

“Mijn bevalling duurde twee dagen, en we hadden besloten om onze familie pas te zien zodra onze zoontjes waren geboren. Toen ze ons eindelijk mochten bezoeken, kwamen mijn ouders en schoonouders beide langs”, begint Natascha haar verhaal. “Iedereen was met de baby’s bezig en mijn man had maar vier uur slaap gehad, dus die lag te slapen.”

Liefdevolle vader

“Mijn vader daarentegen zat eerst bij mij en hield mijn hand vast. Toen ik tegen hem zei dat hij best met de baby’s mocht knuffelen, zei hij dat hij hier voor mij was”, vervolgt ze. Natascha vertelt dat dat haar raakte. “Het was zo lief en ik begon te huilen. Ik besefte me niet hoe onzichtbaar ik me voelde toen mijn man aan het slapen was en mijn vader was er om voor mij te zorgen. Hij nam me mee naar het ziekenhuiscafé en we ontbeten samen terwijl de baby’s bij de anderen waren.”

Na thuiskomst bleef Natascha denken hoeveel het voor haar betekende dat haar vader zich zo over haar had ontfermd. “Ik besloot samen met mijn man dat we de naam van mijn vader als tweede naam aan onze zoontjes zouden geven”, vertelt Natascha. “Toen begon al het gedoe, mijn schoonvader vond het namelijk niet leuk dat wij onze zoontjes niet naar hem hadden vernoemd.”

Boze schoonvader

“Mijn man heeft een gecompliceerde relatie met zijn vader, dus hij voelde zich er niet prettig bij om onze zoontjes naar hem te vernoemen”, aldus Natascha. “Mijn schoonvader is behoorlijk boos. Hij zei dat hij altijd al wilde dat er een kleinkind naar hem werd vernoemd. Maar door onze kinderen naar mijn vader te vernoemen en niet naar hem, maakten we deze droom volgens hem kapot. Ik probeerde het uit te leggen, maar hij viel me in de rede en zei dingen zoals ‘je hoort iemand niet te belonen omdat hij niet direct zijn kleinkinderen wil zien’.”

“Mijn vader voelt zich vereerd, maar voelt zich aan de andere kant ook bezwaard tegenover mijn schoonvader”, vertelt Natascha. Natascha sluit haar verhaal af met de vraag of ze de situatie anders had moeten aanpakken. Wat zou jij doen in deze situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Adept_Juggernaut_231

Lees ook: Man vertelt: ‘Mijn vriendin wil een open relatie, maar ik zie dat niet zitten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels