Dit gebeurt er dus met je lichaam als je een gebroken hart hebt

gebroken hart

Een gebroken hart is zowel lichamelijk als geestelijk geen pretje

De een krijgt geen hap door haar keel en de ander kan het ongezonde eten niet aanslepen. De een kan niet slapen en de ander wil alleen maar slapen. Hoe je een gebroken hart ervaart, verschilt per persoon, maar iedereen voelt zich belabberd. En je lichaam heeft dat maar wat goed door. Dit gebeurt er precies met je lichaam als je een gebroken hart hebt.

Het kan veel effect hebben op je lichaam.

Slaap

Een relatie die is beëindigd kan veel effecten hebben op je psychische gesteldheid, maar het heeft dus ook veel effect op je lichaam, zo weet Goed Gevoel. Met name wanneer de breuk nog erg vers is, kun je problemen hebben met slapen. Het verdriet dat je voelt maakt een stresshormoon actief en deze hormonen verstoren het biologische proces waardoor jij ’s nachts niet moe bent.

Hart

Niet alleen voelt je hart alsof-ie aan diggelen is geslagen, maar je hart ervaart wel degelijk dat je je niet goed voelt. Zo kun je last hebben van hartkloppingen. De stress die je lichaam ervaart kan ervoor zorgen dat je zenuwstelsel veel te veel prikkels krijgt, waardoor deze hartkloppingen kunnen ontstaan.

Broken Heart Syndrome

Een gebroken hart moet niet onderschat worden, zo schrijft een Japanse schrijver. In 1990 werd voor het eerst geschreven over het ‘Broken Heart Syndroom’ in Japanse literatuur. Daarbij werd gesteld dat een gebroken hart ervoor kan zorgen dat tijdelijke hartaandoeningen kunt krijgen die wat weghebben van een hartaanval.

Lees ook: Liefdesbrief komt na 78 jaar tóch nog bij de ontvanger terecht

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Goed Gevoel | Beeld: Pexels