‘Is het terecht dat ik niet naar de bruiloft van mijn vader ging?’

bruiloft vader

Marcella woonde de bruiloft van haar vader niet bij nadat hij een kwetsende beslissing nam

De vader (45) van Marcella (20) is onlangs voor de tweede keer getrouwd. Doordat de aanstaande van haar vader Marcella’s halfzus Daniëlle niet wil accepteren als zijn kind, heeft Marcella ook besloten de bruiloft niet bij te wonen. Ze vraagt zich af of ze een fout heeft gemaakt.

Opgevoed als eigen kind

“Vanaf het moment dat de nieuwe vrouw van mijn vader in zijn leven kwam, heeft ze duidelijk gemaakt dat ze mijn zus niet erkent als kind van mijn vader. Officieel klopt dit ook, want mijn zus is geboren in een vorig huwelijk van mijn moeder. Ze kwam in het leven van mijn vader toen ze acht jaar was en hij heeft haar altijd opgevoed als zijn eigen kind”, licht Marcella toe. 

Gevraagd als bruidsmeisje

“Nadat ik, wel een biologisch kind van mijn vader, zijn aanstaande één keer ontmoet had, vroeg ze mij als bruidsmeisje. Ik vond het gek, maar stemde toe.” Niet veel later kreeg Marcella een berichtje van haar vader. Hij vroeg haar of ze het raar zou vinden als Daniëlle ook bij de bruiloft aanwezig zou zijn. “Ik zei onmiddellijk van niet. We waren allebei heel blij dat onze vader een nieuwe vrouw had gevonden met wie hij zo gelukkig was en keken uit naar de bruiloft. Op dat moment was het dus zo geregeld dat Daniëlle aanwezig kon zijn. Ze mocht alleen niet poseren voor de foto’s, omdat zijn nieuwe vrouw dat niet prettig vond. Daniëlle vond dit niet erg.” 

Niet langer welkom

Toch kreeg Daniëlle een paar maanden later alsnog negatief bericht van haar vader. “Hij gaf aan dat er beslissingen waren genomen over de gasten op de bruiloft en dat Daniëlle helaas niet meer welkom was. Mijn zus was hierdoor erg van streek en had het gevoel dat ze voor de tweede keer een vader kwijtraakte. Dit deed me ontzettend veel pijn, waardoor ik meerdere malen het gesprek met mijn vader aan ben gegaan over het onderwerp. Het liep altijd uit op ruzie. Hij beschuldigde me ervan dat ik de speciale dag van zijn verloofde wilde verpesten.”

Twijfel over beslissing

Voor Marcella was de maat toen vol. Ze heeft haar vader verteld dat ze niet langer naar het huwelijk zou komen, laat staan als bruidsmeisje. “Inmiddels zijn we een half jaar verder en hij weigert nog steeds om met me te praten. Ook belt zijn kant van de familie me geregeld om aan te geven dat ik me aanstel. Ik vind van niet, maar misschien zat ik toch fout?”  

*Marcella en Daniëlle zijn niet de echte namen van de zussen. Marcella doet haar verhaal onder de naam Low-Wave2872 op Reddit.

Lees ook: Pijnlijk: ‘Na 6 jaar ziet m’n schoonvader onze relatie nog steeds als tijdelijk’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Olivia Bruso