Liefdesbrief komt na 78 jaar tóch nog bij de ontvanger terecht

liefdesbrief

Heerlijk, die romantiek…

Als twaalfjarig meisje vond Sandra Jansma Kruit uit Krommenie een liefdesbrief uit 1940. Ze probeerde jaren geleden, door middel van een advertentie in de krant, de eigenaar te vinden, maar dat was tot op heden nooit gelukt. Door de kracht van sociale media is de brief nu eindelijk bij de familie terecht gekomen.

Sandra is verbaasd over hoe snel het allemaal ging.

Tweede Wereldoorlog

Zaterdag kreeg Sandra bericht van een nicht van Jo Schuurbiers, aan wie de brief gericht was. Ze vertelde Sandra het verhaal achter de brief, wat intens romantisch is. De man die de brief verstuurde had Jo leren kennen in de Tweede Wereldoorlog. Hij was destijds nog getrouwd en had twee kinderen. Op het moment dat hij de brief schreef, lag hij in scheiding.

Eind goed, al goed

Nu denk je waarschijnlijk dat dit klinkt als een tragisch verhaal, maar niets is minder waar. Jo en de afzender zijn twee jaar na het verzenden van de brief alsnog bij elkaar terecht gekomen en getrouwd. De rest van hun levens zijn die twee bij elkaar gebleven en dat is toch wel erg romantisch. Sandra heeft de brief aan de familie gegeven.

Lees ook: Houd jij ook zoveel van romantische komedies? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: pxhere