Aha! Dit is op hoeveel personen je gemiddeld verliefd wordt in je leven

verliefd

Had jij dit verwacht?

Wanneer we de ware ontmoeten verschilt per persoon. De een leert de liefde van haar leven al kennen in de brugklas, terwijl het bij een ander nog wel een paar jaar kan duren. Weer een ander heeft in de tussentijd al vijf verschillende relaties gehad. Maar op hoeveel mensen word je écht verliefd in je leven? 

Verschillende types 

Elephant Journal heeft onderzocht op hoeveel mensen je gemiddeld verliefd wordt in je leven. Misschien denk je: dat is toch niet voor iedereen hetzelfde? Dat klopt. Sommige mensen worden bijna nooit verliefd, terwijl een ander de ene na de andere flirt heeft. Toch blijkt uit onderzoek dat je maar drie keer écht verliefd wordt in je leven. En dan niet op drie willekeurige mensen, het zijn vaak drie verschillende types. Wij zetten ze voor je op een rij.

Persoon die goed lijkt 

Het eerste type is ‘de persoon die goed lijkt’, dit is vaak degene op wie je als eerste verliefd wordt. Alles is nog nieuw en geweldig. Je gaat helemaal op in de relatie en bent tot over je oren verliefd. Toch is deze liefde vaak niet de allerbeste. Omdat het je eerste verliefdheid is, heb je nog geen vergelijkingsmateriaal. De kans is dan ook groot dat je de mindere kanten van jullie relatie over het hoofd ziet, maar dat het uiteindelijk toch gaat botsen. 

Persoon waarbij je het graag wilt 

‘De persoon waarvan je wilt dat hij/zij goed is’, is het tweede type. Deze verliefdheid vindt meestal iets later in je liefdesleven plaats. Bij deze relatie wil je vooral heel graag dat het goed afloopt. Helaas is de break-up daarna des te pijnlijker. Natuurlijk probeer je alles te doen om de relatie te lijmen, maar dat mag niet baten. Hoewel jullie goed bij elkaar lijken te passen, werkt het niet. En een relatie die niet werkt is voor niemand goed. Hoe pijnlijk het ook is, hier kun je beter een punt achter zetten. 

Persoon die goed voelt

We sluiten af met het derde type: ‘de persoon die goed voelt’. Deze man of vrouw voelt aan als je soulmate, jullie voelen je goed bij elkaar. Natuurlijk heb je ook in deze relatie de nodig hobbels, maar omdat jullie goed communiceren komen jullie hier doorheen. Beide weten dat het goed zit. Dit type verliefdheid is de fijnste en degene die we vast willen houden. De kans dat je de ware nu gevonden hebt is groot! 

Lees ook: Babynieuws: de tweede First Dates-baby is op komst 

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels, Diego Rezende