‘Mijn man laat me steeds alleen achter met zijn hele familie’

man laat achter

‘Volgens mijn man is het een gigantische belediging voor zijn familie, maar ik voel me erin geluisd.’

Emilie* is een nare gewoonte van haar man Maarten behoorlijk zat. Hij nodigt namelijk regelmatig zijn familie uit om bij hen langs te komen, maar gaat er vervolgens zelf vandoor. Dit gaat inmiddels zó ver, dat Emilie overweegt om de volgende keer zelf in een hotel te verblijven. Ze vraagt op Reddit of mensen betere oplossingen weten.

Last-minute

“Maarten heeft de slechte gewoonte dat hij me steeds last-minute dingen vertelt, en dat ik dan maar moet zien hoe ik ermee omga”, begint Emilie haar bericht. “Vaak claimt hij dan dat hij het ‘pas net’ wist, maar als je verder vraagt, blijkt dan dat hij er allang van wist maar hij het simpelweg niet eerder gezegd had”, schrijft ze. En dat gaat dan niet om kleine dingen: “Een terugkerend ‘vergeetsel’ is dat hij me niet vertelt wanneer hij voor z’n werk op reis moet. Of als hij dan ergens is, dan besluit hij last-minute dat hij daar langer blijft. Dat soort dingen. En dat kan een keer gebeuren, maar we hebben ook kinderen om voor te zorgen. Het allervervelendst vind ik dat hij regelmatig zijn familieleden uitnodigt om een poos bij ons te verblijven. En dan blijf ik met hen achter terwijl hij op zakenreis is”, schrijft de radeloze vrouw.

Introvert

Als Emilie het in elk geval goed met zijn familie kon vinden, was het een minder groot probleem geweest. “Maar ik ben een gigantische introvert. Ik ben gesteld op mijn rust, privacy, en ruimte. Ik kan het ook niet per se goed vinden met zijn familie”, deelt ze op Reddit. “We hebben hier inmiddels zo vaak knallende ruzie over gehad, dat hij niet eens meer kan doen alsof hij niet van mijn frustraties afweet”, vult ze aan.

Uitje

Maar het mag niet baten. Want volgende week komt er weer een heel stel familieleden aan, en Maarten? Tja. “Ik was al nerveus omdat deze familieleden een langere periode bij ons blijven, en ik vind dat om de hierboven genoemde redenen niet helemaal fijn. Maar ik vind het belangrijk om Maarten te steunen, en ik weet hoeveel zijn familie voor hem betekent. Laatst hadden we het erover, en opeens zegt Maarten dat hij ‘volgende week’ (een paar dagen na aankomst van zijn familie) weg gaat zijn. Eerst claimde hij dat hij het pas net weet, maar uiteindelijk gaf hij toe dat hij dit ook al een maand wist.”

Oplossing

“Samengevat: Maarten wil me weer achterlaten met een groot deel van zijn familie, waarvan ik de meerderheid niet eens ken. De éne persoon die ik ken, is iemand met wie ik niet goed overweg kan.” En hierop bedenkt Emilie een oplossing: “Ik zei hem dat als hij me met hen achterlaat, ik een hotel voor mezelf boek zo lang als hij weg is. Maarten werd boos en zei dat ik zo z’n familie zou beledigen, maar ik ben het echt zat. Ik snap dat het niet netjes is naar zijn familie toe, maar aangezien ik hier ingeluisd ben: is het dan echt mijn schuld als ik er ook vandoor ga?”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Soft_Thing_3385.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder heeft onze vakantie compleet verpest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash