Is je partner geen prater? Met deze drie vragen geeft hij zich makkelijker bloot

vragen

Zo wordt het voor je partner makkelijker om te praten

De ene man kan makkelijk over zijn gevoelens praten, maar de andere is niet zo loslippig. Sommige vrouwen vinden het lastig om met hun man te praten over zijn gevoelens. Wil je graag weten wat zich afspeelt in het hoofd van je lief? Dan zijn er drie vragen die je kunt stellen om je partner aan het praten te krijgen.

Relatiedeskundigen delen hun advies.

Vertrouwen

Hoewel jij en je partner elkaar compleet vertrouwen, kan het alsnog moeilijk zijn om een openhartig gesprek te starten, met name als je significant other niet zo’n prater is. Women’s Health vindt communicatie ook belangrijk en vroeg aan een aantal relatiedeskundigen hoe je een diepgaand gesprek makkelijker kunt voeren (en beginnen) als je partner niet zo’n prater is.

‘Zullen we een eindje gaan wandelen’

Een appje beantwoorden, de reclame op tv plots uiterst interessant vinden of opeens een lamp moeten vervangen. Als je thuis een gesprek aangaat met je partner kunnen duizenden dingen hem of haar afleiden. Als je een blokje omgaat is dit niet het geval. Bovendien kent een wandeling maken nog een voordeel: er is minder oogcontact dan wanneer je naast elkaar op de bank zit. Wanneer er minder oogcontact is, is het voor sommigen makkelijker om zichzelf bloot te geven. Relatietherapeut en schrijfster van het boek Re-coupeling Mary Jo Rapini vertelt dat mannen zich dan minder onder druk gezet voelen en daarom zal het voor hem makkelijker zijn om over zijn gevoelens te praten.

‘Wat vervelend. Wat gebeurde er daarna?’

Als je partner een vervelende gebeurtenis heeft meegemaakt, is het goed om je zoveel mogelijk  in hem te verplaatsen. Ook al ben je het niet eens met de manier waarop hij dingen heeft aangepakt, luister eerst naar zijn kant. Wanneer hij zijn verhaal heeft gedaan, kun je hem vertellen hoe jij erover denkt. Als je meteen begint over hoe hij het beter had kunnen doen, kan het dat hij de volgende keer zijn gedachten wel voor zich houdt.

‘Toen je laatste zei dat je je … voelde, wat bedoelde je daarmee?’

Volgens Dean Stattman, journalist bij Men’s Health, vindt een man het makkelijker om over zijn gevoelens te praten als je naar een gevoel vraagt waar hij het onlangs zelf over had. Was hij bijvoorbeeld onlangs verdrietig? Dan kun je vragen hoe hij zich daar nu over voelt. Op die manier laat je hem ook nog eens zien dat je naar hem hebt geluisterd en dat je interesse in hem toont.

Lees ook: 10 dingen die je moet doen voor een gezonde en gelukkige relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health, Margriet | Beeld: Pexels