‘Ik ontdekte waarom mijn mans eerste dochter geen contact meer wil’

man dochter

‘Ik zou het zijn dochter niet kwalijk nemen als ze hem nooit meer wil spreken’

Mathilde* is inmiddels al even getrouwd met Rodger. Zij is zijn derde vrouw, na een triest overlijden en een scheiding. Rodgers dochter Shan wil geen contact en niks meer met hem te maken hebben. Wanneer Mathilde het verhaal erachter ontdekt, tast dit het beeld dat ze heeft van haar man behoorlijk aan. 

Zware relaties

Op Reddit schrijft de vrouw: “Drie jaar geleden ben ik getrouwd met Rodger. Hij was openhartig over zijn voorgaande struggles – hij vertelde over het overlijden van zijn eerste vrouw, over zijn tweede ex-vrouw, en hoe moeilijk het was om een gemengde familie te creëren.” Rodger heeft namelijk twee dochters: Shan, uit zijn eerste huwelijk en Lara, met zijn tweede vrouw. Maar met Shan heeft hij inmiddels geen contact meer. “Hij zei dat Shan er nooit achter heeft gestaan dat hij opnieuw was getrouwd. Hij claimde ook dat deze stress eraan bijdroeg dat zijn tweede huwelijk op de klippen was gelopen. Volgens hem had Shan hem nooit vergeven en wilde ze zodra ze volwassen was niets meer met hem óf Lara te maken hebben.”

Hoewel die openhartigheid eerst een goed teken lijkt, vult Mathilde aan: “Rodger had me alleen niet verteld dat hij zelf een GIGANTISCHE rol speelde bij het verpesten van die relatie met zijn eerste dochter.”

Het verhaal

Mathilde legt uit dat ze onlangs bij een familiefeest achter het ware verhaal kwam, van een neefje en nichtje die ook vinden dat Rodger fout zat. “Al vanaf haar vijfde was Shan bijzonder gehecht aan één specifieke ketting van haar moeder. Maar Rodger gaf die ketting na haar overlijden aan Lara. Hier was Shan flink door van streek, want volgens de erfenis moesten al haar moeders spullen naar haar gaan. Maar Rodger had haar gezegd dat ze zich niet moest aanstellen en dat Lara in elk geval één ding moest hebben als herinnering aan zijn eerste vrouw. Shan kaatste terug dat haar moeder die specifieke ketting juist het meest droeg. Rodger zei dat ze het moest zien als een ‘speciaal cadeau voor haar zus’ en dat Shan egoïstisch bezig was. Zijn tweede vrouw claimde zelfs dat Shans overleden moeder ‘gewild zou hebben dat zo’n speciaal iemand als Lara’ ook een herinnering aan haar zou hebben. De laatste keer dat Shan hen sprak heeft ze hen schijnbaar verteld dat ze allemaal de tering konden krijgen.”

Confrontatie

Dit verhaal is een flinke schok voor Mathilde. Maar nog erger: Rodger lijkt nergens spijt van te hebben. Zo schrijft ze: “Rodger had er nul schaamte over. Hij zei dat Shan er vroeg of laat overheen moest komen.” En de ketting? “Die heeft Lara nog altijd, en verkeert inmiddels in slechte staat. Bovendien praat Lara erover alsof Rodger ‘m voor haar gekocht heeft.” Mathilde besluit de confrontatie aan te gaan. “Ik zei hem dat hij zich de ogen uit z’n hoofd moest schamen. Hij had alle bezittingen van Shans moeder aan háár moeten nalaten, en dan had Shan zelf kunnen besluiten wat ze ermee wilde doen. Lara geeft geen drol om zijn overleden vrouw of de emotionele waarde van haar spullen. Maar Shan wel.” Als klap op de vuurpijl sluit Mathilde af met: “Ik zei hem dat hij ontzettend veel geluk had als Shan óóit nog met hem zou spreken. Ik kon het haar in elk geval niet kwalijk nemen als ze dat nooit zou doen.”

Nu is Rodgers hele familie ontzettend kwaad op Mathilde. Zij vinden dat ze ongeacht het verhaal achter haar man had moeten staan. Wat vind jij: trok Mathilde te hard van leer, of was haar uitval tegen Rodger meer dan terecht?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam KeyRanDoe.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder deelt tegen mijn wensen in foto’s van mijn dochter op Facebook’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Amanda Hortiz