‘Mijn schoonmoeder heeft onze vakantie compleet verpest’

vakantie

‘Ze zei dat ze de politie ging bellen als ze niet mee mocht’

Tara* is al een paar jaar getrouwd en heeft een slechte band met haar schoonmoeder. Toen Tara en haar man aankondigden dat ze op vakantie gingen, wilde haar schoonmoeder per se mee. Dat heeft ervoor gezorgd dat de reis uiteindelijk helemaal niet doorging. Op Reddit vraagt Tara lezers om hun mening.

Geen goede band

“Mijn schoonmoeder en ik hebben vanaf het begin geen band”, begint Tara haar verhaal. “Vanaf de allereerste keer dat ik haar ontmoette, doet ze al naar tegen me. Ze vergelijkt mij altijd met zichzelf. Op een gegeven moment kreeg ze door dat ik haar gedrag totaal niet prettig vond en probeerde ze wat liever te doen. Dat hield echter al snel weer op toen ik erachter kwam dat ze haar kapsel precies dezelfde kleur had laten verven als ik. Het stond haar totaal niet en ze werd er belachelijk om gemaakt. Daar gaf ze mij dan weer de schuld van, wat natuurlijk nergens op slaat.”

Per se ook op vakantie

Onlangs wilden Tara en haar man twee weken naar het buitenland. Toen ze de reis aankondigden, ontstond er meteen een probleem. “Mijn schoonmoeder wilde per se mee. Daar hadden mijn man en ik absoluut geen zin in, dus hebben we haar verzoeken telkens afgewezen. Daar werd ze erg boos om: ze bleef ons maar bellen en berichten sturen. Op een gegeven moment heeft ze zelfs gedreigd om de politie te bellen en een klacht in te dienen. Het leidde tot ruzie tussen mijn man en mij, omdat hij begon te argumenteren dat we haar maar beter gewoon mee konden nemen. Uiteindelijk wist ik hem gelukkig van het tegendeel te overtuigen en besloten we gewoon met z’n tweeën te gaan, zoals oorspronkelijk het plan was.”

Toch ineens aanwezig

De dag van vertrek was aangebroken en Tara en haar man stonden op het vliegveld. “Ik zag dat mijn man telkens om zich heen stond te kijken, alsof hij iemand verwachtte”, schrijft Tara. “Ik vroeg hem ernaar, maar daar reageerde hij niet op. Toen we de grote hal verlieten en richting ons vliegtuig gingen, zag ik mijn schoonmoeder ineens staan. Ze had koffers bij zich en zwaaide vrolijk naar ons. Ik bevroor en voelde een rilling over mijn rug lopen. Toen mijn man haar een knuffel gaf, draaide ik me om en liep ik rechtstreeks naar de uitgang.” Tara’s man kwam nog wel achter haar aan rennen, maar ze had haar keuze al gemaakt. “Hij had ook nog het lef om tegen me te zeggen dat ik overdreef. Ik zei alleen maar dat hij lekker met zijn moeder weg moest gaan. Op mij kon hij niet meer rekenen.”

Lange ruzie

Tara ging alleen naar huis, maar dat duurde niet lang. “Een uur later kwam mijn man thuis. Hij begon meteen te schreeuwen en zei dat ik onze vakantie had verpest. Dat terwijl hij degene is die achter mijn rug om een ticket voor zijn moeder heeft geboekt. Ik zei tegen hem dat hij de enige schuldige is in dit verhaal en dat ik het er niet meer over wilde hebben. Hij sloot zich op in de slaapkamer en kwam daar de rest van de dag niet meer uit. Inmiddels hebben we het goedgemaakt, maar sinds die ruzie hangt er wel een spanning in huis. Hoe moet dit nu verder?” Wat zou jij Tara aanraden?

*De naam Tara is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam RoadIsland123.

Lees ook: Knetterende ruzie: ‘Ik liet een scheet om mijn moeder de mond te snoeren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, A.L.