Man vertelt: ‘Mijn vriendin is ongepast close met haar baas’

vriendin

‘Ze appen constant met elkaar en spreken veel af’

Liam* is al een aantal jaren samen met zijn vriendin Nicole. Ze hebben het erg leuk samen, maar er is voor Liam altijd één storende factor geweest binnen hun relatie: de baas van Nicole. Zijn vriendin is naar zijn mening té close met haar baas en hij vraagt de lezers op Reddit om advies. 

Veel contact

“Er zijn een aantal dingen die mij wantrouwig maken als het op het contact tussen Nicole en haar baas aankomt”, begint Liam zijn verhaal. “Allereerst appen ze constant met elkaar. Hij stelt haar dan vragen zoals: ‘Hoe was je dag?’ en ‘Wat ga je doen vanavond?’. Naar mijn mening zijn dat vragen die je elkaar stelt als je interesse hebt in elkaar”, vervolgt hij.

Ook geeft Nicoles baas haar aan de lopende band cadeautjes en gaan ze geregeld samen vissen. “Hij laat haar vaak overwerken, waardoor ze minder tijd met mij kan doorbrengen. We wonen beide in een andere stad en toen ik een keer voor een langere periode bij haar was, moest ze zelfs in het weekend naar de zaak komen”, vertelt Liam.

Confrontatie

Op een dag besloot Liam Nicole met haar gedrag te confronteren. “We waren net naar een leuke film in de bioscoop geweest en vervolgens zag ik haar bij thuiskomst een bericht sturen naar haar baas over hoe de film was geweest”, vertelt hij. “Ik vroeg haar waarom ze de behoefte voelde om dat aan hem mede te delen en zei dat ik het ongepast vond.” Nicole deelde deze mening niet en een verhitte discussie volgde. “Tijdens dit gesprek belde haar baas. Nicole nam op en liep naar een andere kamer om met hem te bellen”, vertelt Liam. “En aan het gesprek te horen konden ze hun lol niet op.”

Nachtelijk bezoek

“Maar dit verhaal wordt nog erger”, vervolgt Liam. “Toen ik weer een keer voor langere tijd bij haar was kregen we ruzie en zei ze dat ze een nacht voor zichzelf nodig had.” Liam vond dat in eerste instantie prima, mede doordat hij in de door haar werk geboekte hotelkamer kon blijven slapen. Later bekroop hem toch een vreemd gevoel. “Ik werd die dag vroeg wakker en besloot terug te gaan naar haar appartement, daar was ik nét op tijd om haar baas het huis uit te zien lopen”, meldt Liam.

Zijn eerste reactie was om zijn spullen te pakken en zijn vriendin voorgoed te verlaten. “Maar ik besloot toch om haar uit te horen over de situatie”, gaat hij verder. “Nicole beweerde dat ze alleen hebben gepraat en dat er verder niets is gebeurd.” Liam heeft toen duidelijk laten weten dat hij dit niet oké vond en haar gevraagd om grenzen met haar baas te stellen. “Ook dit wilde ze niet en ze gebruikte het argument dat hij haar ‘beste vriend’ is”, aldus Liam.

Vertrouwensproblemen

Liam heeft het punt bereikt waarop hij helemaal radeloos is. “Ik heb vertrouwensproblemen doordat ik in vorige relaties meerdere keren ben bedrogen”, legt hij uit. Deze problemen probeerde hij niet mee te nemen in zijn relatie met Nicole, maar ze maakt het hem inmiddels wel erg moeilijk. “Het voelt alsof ik een complete idioot ben omdat ik haar vertrouw”, zegt hij. Hij sluit zijn bericht af met de vraag om advies in deze situatie. Wat zou jij Liam adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA_Limbo. 

Lees ook: Anna vertelt: ‘Ik weiger om vegan te koken voor mijn schoonzusje’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock