Man vertelt: ‘Mijn vrouw heeft me met ons eerste kind in de val gelokt’

Zwanger

‘Mijn vrouw heeft toegegeven dat ze heeft gelogen over de pil’

Toen James* en Lisa net een halfjaar samen waren, werd Lisa zwanger van hun eerste kindje. Het koppel was nog maar begin twintig en waren voor hun gevoel nog niet helemaal klaar voor een kleine. Toch besloten de twee de zwangerschap voort te zetten. Nu, vijftien jaar later, blijkt dat Lisa in die tijd niet helemaal eerlijk is geweest tegen James.

Opgebiecht

“Vorige week heeft mijn vrouw toegegeven dat ze heeft gelogen over de pil toen ze zwanger werd van onze eerste dochter”, begint James zijn verhaal. Volgens hem heeft Lisa gelogen omdat ze bang was dat niemand van haar zou houden of haar zou steunen zoals James dat deed. “Eerlijk gezegd kan ik het niet helemaal begrijpen, ik kan me niet herinneren dat ik destijds afstandelijk was”, vervolgt James zijn verhaal.

Egoïstisch

Nu Lisa dit heeft opgebiecht weet James niet goed wat hij moet. “Ik weet niet meer wat ik moet denken of voelen”, geeft hij aan. Aan de ene kant heeft het veel kapot gemaakt: het beeld dat hij van haar had is compleet veranderd en hij weet niet hoe hij zijn vertrouwen in haar moet herstellen. Aan de andere kant denkt hij zijn leven kapot te maken wanneer hij ervoor kiest om bij haar weg te gaan. “Ik weet dat eerlijkheid enorm belangrijk is, maar eigenlijk is er een deel van mij dat zou willen dat ze dat geheim stil had gehouden”, geeft hij toe. “Dat deel van mij vindt het egoïstisch van haar om het me te vertellen, omdat ze alles opbiechtte om haar eigen schuldgevoel te blussen.”

Geen communicatie

“In de week nadat ze het me vertelde, hebben we niet veel gecommuniceerd”, vervolgt James zijn verhaal. Toen James haar vertelde dat hij ruimte nodig had, heeft ze hem met rust gelaten en niet onder druk gezet om te praten of haar te troosten. “Ik merk dat ze angstig is en met de dag moedelozer wordt. Ik wil haar troosten en zeggen dat ik van haar hou, maar ik weet niet of het mogelijk is om de dingen op te lossen.” Hij sluit zijn bericht af met de vraag of hij zijn huwelijk nog kan redden. Wat zou jij James adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA98511. 

Lees ook: Man vertelt: ‘Mijn vriendin is ongepast close met haar baas’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock