‘Ze wil dat ik mijn honden wegdoe omdat haar zoontje allergisch is’

honden

‘Die hondjes zijn mijn alles. No way dat ze naar iemand anders gaan’

Roza* is al jaren getrouwd met Abe en ze hebben twee kinderen samen. Abe heeft een tijdje een affaire gehad, waar een stiefbroertje uit is voortgekomen. De kinderen van Roza en Abe mogen dat stiefbroertje alleen in speeltuinen zien, omdat het jongetje allergisch is voor honden. Roza heeft twee Franse bulldogs en weigert die honden weg te doen. Toch wordt dat steeds vaker van haar gevraagd. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Veel therapie

“Mijn man Abe en ik zijn al meer dan tien jaar getrouwd”, begint Roza haar verhaal. “Een aantal jaar geleden is Abe vreemdgegaan. Ik was er kapot van, maar besloot dat ik voor ons huwelijk wilde vechten. Hij dacht er hetzelfde over en na een hele hoop therapiesessies staan we weer op goede voet met elkaar. Helaas is de vrouw met wie Abe vreemdging zwanger van hem geraakt. Ze kreeg een zoontje, dat inmiddels drie jaar oud is. Abe en ik hebben zelf ook twee kinderen: een zoon van veertien en een dochter van negen.”

Allergisch voor hondenharen

Roza is dol op honden en heeft twee Franse bulldogs. “Het zijn geweldige beestjes, ze hebben me door een hoop ellende heen geholpen. Helaas haren ze wel veel uit, dus ben ik de hele dag door aan het schoonmaken. Dat heb ik echter graag voor ze over.” Dat is ook meteen het probleem: het zoontje van Abe en zijn minnares is allergisch voor hondenharen. “Ik was erop voorbereid dat hij af en toe bij ons thuis zou komen om met onze kinderen te spelen en dat vond ik prima. Tot bleek dat hij allergisch is en geen stap bij ons over de drempel kan zetten. We hebben daarom besloten dat de kinderen elkaar alleen buiten zien, waar de honden niet bij zijn”, schrijft Roza.

Geen behoefte aan ruzie

Het leek allemaal goed te gaan, tot de minnares met een raar voorstel kwam. “Ze wilde graag dat de drie kinderen meer tijd met elkaar kunnen doorbrengen. De honden staan dat volgens haar in de weg, dus zou ik ze weg moeten doen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt natuurlijk, die beestjes zijn mijn alles. Dit heb ik aan de minnares en aan Abe duidelijk gemaakt. Wat mij betreft kunnen ze prima naar speelparken gaan. Als het dan toch binnen moet, regelen ze maar een hotelkamer. De minnares was het daar niet mee eens, maar Abe begreep mijn standpunt. Het ding is alleen: ik wil geen ruzie met haar, want daar zijn de kinderen dan uiteindelijk de dupe van. Hoe kan ik dit probleem oplossen?” Wat zou jij tegen Roza zeggen?

Lees ook: ‘Mijn man bleef in het ziekenhuis vragen of zijn ex langs kon komen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gayatri Malhotra