Man: ‘Mijn zwangere vriendin is woedend omdat ik een vaderschapstest wil laten doen’

vaderschapstest

De vriend wil het zekere voor het onzekere nemen en bevestiging krijgen dat hij écht de vader is

De vriendin van Kas* is in verwachting van haar eerste kindje. Kas wil er zeker van zijn dat hij de biologische vader is en vraagt de zwangere Michelle om een vaderschapstest te laten doen. Dat verzoek maakt Michelle echter woedend. “Ze vindt dat ik haar niet genoeg vertrouw.”

Fantastische moeder

“Ik ben nu vijf jaar samen met mijn vriendin Michelle en we zijn inmiddels ook al vier maanden verloofd. Michelle is nu zwanger. Ze is een geweldige partner en zal ongetwijfeld een fantastische moeder zijn”, zo vertelt Kas op het forum Reddit. Hoewel Kas blij is met de zwangerschap, wil hij wel zeker weten dat hij de vader is. “Ik vroeg aan Michelle of we een vaderschapstest konden laten doen. Ik vertelde haar dat ik er volledig op vertrouw dat het mijn baby is, maar dat ik het voor mijn gemoedsrust toch wilde weten. Michelle was ongelooflijk beledigd door dit verzoek.”

Slechte ervaring

Kas’ wens om een vaderschapstest te laten doen komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. “In mijn vorige relatie is mijn partner meerdere keren vreemdgegaan. Tot op de dag van vandaag weet ik niet met hoeveel mensen, maar het waren er veel. Ik was nog jong toen we samen waren en had weinig zelfvertrouwen. Ik dacht dat ik nooit een andere vriendin zou krijgen, dus bleef ik bij haar. Ieder weekend ging ze naar feestjes, dronk ze veel en kwam ze vaak ’s nachts niet terug. Ze bood haar excuses wel aan, maar dronk de keer daarop weer net zoveel en werd gewoon weer wakker in het bed van een andere man.”

Vaderschapstest

De eerdere relatie duurde ongeveer drie jaar, laat Kas weten. “Op een gegeven moment kwam mijn ex erachter dat ze zwanger was. Een grote schrok, maar ik wilde er voor haar zijn.” Vanwege het vele vreemdgaan wilde Kas er wel zeker van zijn dat hij de biologische vader was. “Uit de vaderschapstest bleek van niet. Ik heb het meteen uitgemaakt met haar. Sindsdien heb ik voor mezelf een regel: Ik wil altijd een vaderschapstest laten doen als iemand beweert dat ze zwanger van me is.”

Laaiende ruzie

Michelle voelt zich vernederd door de vraag van Kas om een test te laten doen. “Ze zegt dat ik haar niet vertrouw, dat ik haar een slet vind. Ook noemt ze me paranoïde. Hoe kan ik haar duidelijk maken dat het voor mij heel belangrijk is?” vraagt Kas zich af.

Excuses aanbieden

Veel lezers op het forum hebben hun mening klaar: “Houd niet alleen rekening met je eigen gevoelens, maar ook met die van je vriendin. Jullie zijn verloofd, dat zou toch een teken moeten zijn dat je haar ook volledig vertrouwt?” Ook klinkt het advies alom dat Kas zijn huidige vriendin niet met zijn ex moet verwarren. “Het is niet haar schuld dat je problemen had in je vorige relatie”, klinkt het alom. Kas geeft daarop schoorvoetend toe dat hij zijn excuses aan zal bieden aan Michelle. “Jullie hebben gelijk, het is belachelijk dat ik haar niet volledig vertrouw terwijl ik haar ten huwelijk heb gevraagd. En zij heeft mij nooit pijn gedaan.”

*Kas en Michelle zijn niet de echte namen van dit stel. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam throwraparernityt.

Lees ook: Dilemma: ‘Ik gaf mijn vriend advies en nu is hij weg bij zijn vrouw en kind’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash