Man: ‘Ik wil dat mijn verloofde mijn achternaam overneemt als we trouwen’

achternaam

Zijn verloofde ziet dit echter niet zitten

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat de vrouw de achternaam van haar man overnam wanneer zij gingen trouwen. Als het aan Pascal* ligt, zetten hij en zijn verloofde Mirjam deze traditie gerust voort. Daar zit Mirjam echter niet op te wachten, tot grote frustratie van Pascal. 

Trouwen

“Ik ben al ruim drie jaar samen met mijn verloofde. We zijn heel gelukkig samen en ik kan mijn leven niet zonder haar voorstellen, maar we worden het over één ding maar niet eens”, begint Pascal zijn verhaal op het forum Reddit. “De laatste tijd hebben we het steeds vaker over het huwelijk en wat dat voor ons betekent. Voor mij betekent het onder andere dat je familie wordt, en dat houdt ook in dat je dezelfde achternaam deelt”, vertelt hij. “Als ik eraan denk om op die manier met haar verbonden te zijn, word ik echt blij en opgewonden. Dan zijn we een echt paar en zou de hele wereld dat ook zien.”

Volgende generatie

Daarnaast zou Pascal zijn achternaam ook dolgraag doorgeven aan de volgende generatie. “Ik ben de enige man aan mijn kant van de familie die mijn achternaam nog zou kunnen doorgeven. Mijn twee zussen zijn al getrouwd, dus ik ben letterlijk alleen nog over”, legt hij uit op het forum. “Dus mijn familienaam zou uitsterven als ik hem niet draag en doorgeef aan onze kinderen.”

Haar achternaam overnemen

Er is echter één probleem: Mirjam wil de achternaam van Pascal niet overnemen. “Ze zegt dat het een gedoe is om haar naam te veranderen”, schrijft de man op het forum. Daarnaast vindt Mirjam het niet zo belangrijk om dezelfde achternaam te hebben als haar man. “Aangezien ik dat wel belangrijk vind, stelde ze voor dat ik haar achternaam gebruik nadat we getrouwd zijn”, vertelt Pascal, die absoluut geen fan is van dat idee. Hij snapt niet waarom Mirjam niet gewoon zijn achternaam wil overnemen. “Zij heeft een broer, dus haar achternaam blijft sowieso bestaan”, aldus de man. “Is het raar dat ik mijn achternaam niet wil veranderen en wel aan mijn verloofde vraag om die van haar te veranderen?”, vraagt hij zich nu af op het forum. Wat vind jij?

*Pascal en Mirjam zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam namelessfuture.

Lees ook: Deze vrouw houdt na de scheiding de achternaam van haar ex-man aan: ‘Het voelt meer mij’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jeremy Wong