Dit is waarom mannen vreemdgaan

vreemdgaan
Dit is waarom en wanneer mannen vreemdgaan

We hopen natuurlijk allemaal dat het ons nooit overkomt, een partner die vreemdgaat. Als je elkaar een monogame relatie belooft wil je natuurlijk ook dat beide partners zich daaraan houden. Helaas gebeurt het toch vaak dat een van de twee vreemdgaat. Waarom veel mensen zoveel moeite hebben met trouw zijn, verbaast ook de wetenschap keer op keer. Dit zijn de redenen waarom mannen zouden vreemdgaan.

Dit zijn de grootste redenen voor vreemdgaan.

1. Geld

Mannen die financieel afhankelijk zijn van hun vriendin of vrouw hebben een grotere kans op vreemdgaan. Vrouwen die financieel afhankelijk zijn van hun man hebben slechts een kans van vijf procent op vreemdgaan, maar vijftien procent van de mannen die afhankelijk zijn van hun vrouw gaan vreemd. Dit komt omdat hun eigenwaarde daalt als ze afhankelijk zijn van hun partner, waardoor ze bevestiging zoeken buiten hun relatie.

2. Flirten

Vrouwen die van nature grote flirts zijn, hebben een grotere kans op een vreemdgaande man. Dit komt omdat mannen die zelf graag flirten het niet kunnen hebben dat hun vriendin ook met anderen flirt, waardoor ze sneller vreemdgaan.

3. Verjaardag

Uit onderzoek blijkt dat mannen die dichter bij een mijlpaal verjaardag zitten, zoals veertig of vijftig, sneller vreemdgaan. Waarschijnlijk denken ze op dit punt van hun leven na over de rest van hun leven en willen ze graag iets anders.

4. Genen

Blijkbaar bestaat er zoiets als een vreemdgaan-gen. Mensen met dit gen reageren heftiger op het liefdeshormoon en krijgen sneller een verliefd gevoel bij sociaal contact en empathie. Daarom gaan ze sneller in op advances van een ander.

5. Het moet

Niet iedereen is gemaakt voor een monogame relatie. In onze cultuur is een volledig monogame relatie de norm, maar niet iedereen past in dit plaatje. Soms is het idee dat we trouw moeten zijn niet genoeg en gaan mensen alsnog vreemd.

Lees ook: Dit zijn 10 tekenen dat jij een hele goede relatie hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Glamour | Beeld: Pexels