Flirten maar: dit zijn de 5 meest gebruikte datingapps van het moment

dating apps

Daar moet toch wel iemand tussen zitten

Sinds het coronavirus ons land flink in greep heeft, zit het daten er even niet in. Ben jij hartstikke vrijgezel en ben je niet vies van een potje online daten? Grote kans dat je sinds de thuisquarantaine lekker aan het swipen bent op Tinder, Happn of een andere datingapp. Heb je de ware nog niet gevonden? Zoek dan verder in de top 5 populairste datingapps van het moment – want daar moet wel iemand tussen zitten, toch? 

1. Tinder

Niet geheel onverwacht staat deze app op nummer één. Een beetje vrijgezel weet als geen ander hoe deze app in z’n werk gaat en swiped heel wat af. Aangezien iedereen zich kan aanmelden voor Tinder – mits je ouder dan 18 jaar bent – is dit één van de populairste datingapps wereldwijd. Je kunt enkel filteren op geslacht, leeftijd en maximale afstand. Hierdoor krijg je alle vissen in de zee te zien en is de kans op slagen best groot.

2. Happn

Bij de datingapp Happn draait alles om de locatie. Je kunt met deze app namelijk mensen terugvinden met wie je het pad hebt gekruist. Heb jij iemand op het station gespot, maar durfde je niet op diegene af te stappen? Wie weet vind je ‘m terug op Happn en kun je hem of haar alsnog naar rechts swipen.

3. Hinge

Dit is een heel ander concept dan de gebruikelijke datingapps. Waar het normaal gesproken – hoe simpel het ook is – in eerste instantie gaat om de looks, draait het bij deze app om een leuk gesprek. De app helpt je hierbij een handje door al een gesprek te beginnen. Door zinnen als ‘I am looking for…’ in te voeren, hoeft een gebruiker alleen maar het laatste stukje in te vullen. Potiëntele matches kunnen hier weer op reageren en zo ontstaan er bijzondere gesprekken.

4. Bumble

Bumble houdt het niet alleen bij een simpele datingapp, maar bestaat uit Bumble Date, Bumble Bizz en Bumble BFF. Zo zoek je niet alleen een partner, maar een potentiële nieuwe stap in je carrière of een nieuwe vriend(in) ligt ook op de loer. Ben je op zoek naar een partner en gebruik je Bumble Date? Dan hebben de vrouwen de touwtjes in hadden. Zodra er een match ontstaat is het aan de vrouw om het gesprek te beginnen. Doet zij dit niet binnen 24 uur? Dan vervalt de match. Een keer wat anders, toch?

5. Inner Circle

Wil je de kans op een mislukte date écht niet mislopen? Laat de app dan het werk doen voor jou. Waar iedereen zich voor Tinder aan kan melden, geldt dit voor Inner Circle absoluut niet. Deze app moet jou – op basis van je carrière, interesses en andere factoren – als het ware goedkeuren. Vervolgens word je gelinkt aan een aantal potentiële kandidaten en kan het swipen beginnen. De app doet dit om scheefgroei tussen mannen en vrouwen te voorkomen. Durf jij dit te proberen?

Lees ook: Wil je meer lezen? Dit zijn de 5 best verkochte boeken van het moment

Bron: femfem | Beeld: Pexels