‘Mijn beste vriend denkt dat we een relatie hebben terwijl dat niet zo is’

relatie

‘Hij tast mijn geestelijke gezondheid zó erg aan, dat ik eraan onderdoor ga’

Claudia* en haar beste vriend Merijn kennen elkaar nu iets meer dan drie jaar. In die drie jaar zijn ze heel hecht geworden. Claudia ziet Merijn daardoor ook als haar beste vriend, maar of Merijn dat ook zo ziet? Hij denkt in tegenstelling tot Claudia dat hij een relatie heeft met haar, iets wat ze telkens uit zijn hoofd probeert te praten. Toch lukt dit niet helemaal. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Relatie

“Hoewel Merijn en ik al drie jaar beste vrienden zijn, heeft hij onlangs vertelt dat hij me leuk vindt”, begint Claudia. “Ik kijk totaal niet zo naar hem, aangezien ik hem altijd zag als een ‘grote broer’. Maar toen ik zei dat ik niet hetzelfde voelde voor hem, begon hij me ineens ‘lieverd’ en ‘schat’ te noemen”, vervolgt ze. “Je weet wel, gewoon die namen die je je partner zou geven. Ik vertelde hem dat ik me daar niet prettig bij voelde, maar op dat moment werd hij boos.”

Te ver

“Ik heb meerdere malen geprobeerd hem te vertellen dat we geen relatie hebben”, gaat Claudia verder. “Maar Merijn wil daar niet naar luisteren of negeert het.” Ook vertelt Claudia dat Merijn heel vaak zegt dat hij van haar houdt, maar dat zij het nooit terug zegt. “Hij ergert zich daar mateloos aan. Hij gelooft dan niet dat ik niet van hem kan houden als hoe hij van mij houdt. Maar op sommige dagen gaat hij écht te ver”, legt ze uit.

“Soms kijkt hij me aan en dat zegt-ie: ‘Je moet wat aankomen. Ik wil geen skelet als vriendin’. En hoewel sommigen zich er niks van aan zouden trekken, doe ik dat wel.” Claudia heeft namelijk al een langere periode moeite om te eten. “Merijn weet dat. En hij weet ook dondersgoed dat dat te maken heeft met mijn mentale gezondheid.”

Zelfmoord

En ook daar speelt Merijn op in. “Hij zegt me ook vaak uit het niets dat hij niet zonder me kan en dat hij zelfmoord pleegt als ik hem ‘verlaat’. Maar doordat hij dat zegt weet ik niet meer wat ik moet doen”, geeft Claudia toe. “Moet ik al het contact verbreken, hem negeren of moet ik iets anders doen? Hij tast mijn geestelijke gezondheid zó erg aan, dat ik eraan onderdoor ga. Dit kan gewoon niet langer meer.” Wat moet Claudia doen volgens jou?

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_butterfly.

Lees ook: ‘Ik werd boos op mijn zusje omdat ze niet op wilde passen op mijn zoon’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock