Vrouw vraagt zich af: ‘Had ik voor mijn andere zus ook een trouwjurk moeten maken?’

Trouwjurk maken

De vrouw vraagt zich af of ze de juiste keus heeft gemaakt

De meeste mensen willen er op hun trouwdag extra mooi uitzien. De een besluit een prachtige jurk aan te schaffen en weer een ander laat een familielid de jurk maken. Judith* besloot de trouwjurk van haar zusje Molly te maken, maar deed dat niet voor haar stiefzusje Abby. Op het forum Reddit vraagt Judith zich nu af of dit verkeerd was van haar. 

Trouwjurk maken

“Ik heb twee zussen: Molly (29) en Abby (27). Abby is mijn stiefzus. Ik hou heel veel van mijn beide zussen, maar met Molly kan ik het net wat beter vinden dan met Abby. Abby leerde ik ook pas als tiener kennen”, deelt Judith op het forum. “Een paar jaar geleden stierf mijn moeder en ze liet me een paar prachtige stukken stof na”, vervolgt de vrouw, die als kledingmaakster werkt. “Aangezien Molly binnenkort gaat trouwen, bood ik aan om van die stof een trouwjurk voor haar te maken. Ik gaf aan dat ik dat zou doen met de stoffen die ik van onze moeder had gekregen.”

Dilemma

“Onlangs verloofde ook Abby zich en vroeg ze me of ik haar trouwjurk ook wilde maken. Ik gaf aan dat ik dat geen probleem vind, maar dat ze wel zelf de materialen moet kopen die ze in haar trouwjurk verwerkt wil hebben. Abby vroeg me vervolgens of ik nog wat van mijn moeders stoffen overhad. Ik zei eerlijk dat er nog stof over is, maar dat het niet goed voelt om die materialen voor haar trouwjurk te gebruiken. Ze werd toen boos en zei dat ze dat oneerlijk vindt.”

Belletje vader en stiefmoeder

“Nadat Abby boos werd, belden mijn vader en stiefmoeder me met het verzoek toch een jurk voor Abby te maken van mijn moeders stoffen. Ze zeiden dat stoffen voor bruidsjurken erg duur zijn en dat Abby op het geld wilde letten. Ik vertelde hen dat er veel goedkope alternatieven zijn, en dat ik graag wilde helpen ze te vinden, maar toen hingen ze op.”

Wat moet ik nu doen?

Judith vraagt zich nu af of ze alsnog haar moeders materialen voor de jurk van Abby moet gebruiken. “Was het verkeerd van me om aan te geven dat ik de jurk niet wilde maken van mijn moeders stoffen? Abby kende mijn moeder niet goed en ik heb het gevoel dat dat al een goede reden is waarom ik de jurk niet van die stoffen wil maken. Bovendien vind ik het geen probleem om alsnog een jurk voor Abby te maken, zonder haar een factuur te sturen van het werk. Molly betaalde uiteindelijk wel voor de uren werk die ik in de jurk heb gestopt – ondanks dat ik zei dat dat niet hoefde – maar ik heb bij Abby aangegeven dat ze dat absoluut niet hoeft te doen.”

Advies

Op Reddit geven velen aan dat Judith de juiste keus heeft gemaakt. “Een jurk maken van die stoffen heeft voor Molly veel meer betekenis dan voor Abby. Als Molly de jurk draagt, zal het voor haar misschien wel voelen alsof haar moeder toch nog bij haar is. Voor Abby lijkt het eerder een manier om een gratis jurk te krijgen”, schrijft iemand. “Wat nou als je zelf nog een keer wil trouwen en een jurk wil van die materialen? Zeg gewoon dat deze stoffen een sentimentele waarde voor je hebben en dat zij je moeder bovendien niet goed kende”, adviseert een ander.

*Judith is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam Stingingmantis. 

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn ouders mogen hun kleinkinderen niet zien’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Thomas William