Maxime Meiland brengt binnenkort boek uit over seksueel misbruik

Maxime Meiland

‘Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was’

Maxime Meiland was afgelopen weekend te gast bij Humberto op Zondag, waar ze openhartig praatte over haar boek dat binnenkort uitkomt. Het boek staat in het teken van seksueel misbruik, iets waar de realityster in het verleden mee te maken heeft gehad.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

Naaktfilmpje

Toen het Meiland-telg voor het eerst te maken kreeg met seksueel misbruik, was ze veertien jaar oud. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon alle ellende mee”, vertelde Maxime, die samen met haar moeder Erica was aangeschoven aan tafel. Het misbruik heeft veel met haar gedaan. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.”

Zelfmoordpogingen

Het misbruik was zelfs zo heftig, dat Maxime weleens pogingen tot zelfdoding heeft gedaan. De komst van dochtertje Claire was haar ‘redding’ zo vertelde ze. “Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten”, vertelde het Meiland-telg openhartig. “Ik heb wel pogingen tot gedaan, ja.”

Eigen boek

Binnenkort brengt Maxime een eigen boek uit waarin ze haar ervaringen deelt. Daarmee hoopt ze lezers mee te geven dat ze er niet alleen voor staan. Dat gevoel had de realityster zelf namelijk wel toentertijd. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.” Ze wil jongeren dan ook meegeven dat ‘het uiteindelijk wel goed komt’.

Het boek ‘Maxime – misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig!’ is geschreven door Jan Dijkgraaf en kom top 30 maart uit. 

Lees ook: Zangeressen Froukje, Tabitha en MEAU dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld