Zoveel procent van de mensen neemt maar genoegen met huidige partner

Het percentage mensen dat ‘bij gebrek aan beter’ samen is met hun partner ligt nog vrij hoog

Ga je een nieuwe relatie aan? Dan moet je op dat moment wel een op hol geslagen groep vlinders in je buik ervaren, toch? Nee, toch niet helemaal. Uit onderzoek blijkt dat een vrij groot deel van de mensen vindt dat ze in hun partnerkeuze genoegen hebben genomen met minder dan ware liefde.

Een op de zeven mensen vindt hun huidige partner niet de liefde van hun leven.

Verliefd

Gemiddeld worden mensen zo’n twee keer in hun leven verliefd, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder 2000 mensen op Siemens Fesitval Nights. De respondenten gaven aan dat ze twee keer in hun leven smoorverliefd waren geweest. Erg romantisch was de volgende ontdekking echter niet: 14 procent van de mensen vond dat de persoon met wie ze op dat moment in een relatie zaten, niet de liefde van hun leven is. Van dit percentage vindt 73 procent dat ze genoegen nemen met minder.

Ware vinden

Waarom mensen dan genoegen nemen met minder? Omdat hun ware liefde hen is ontglipt. Daarentegen proberen deze mensen niet het beste van de situatie te maken met hun huidige liefje. De respondenten gaven aan dat ze hun ogen openhouden voor ‘de ware liefde’. Best alarmerend, zo vindt Claire Jarvis, Director of Communications voor Siemens. Aan Daily Telegraph vertelt ze daarnaast nog over iets wat wel opvallend was: “Vaak denkt men dat vrouwen vaker verliefd worden. Het was intrigerend om te zien dat zowel mannen als vrouwen even vaak verliefd worden, namelijk twee keer in hun leven.” 

Lees ook: Relatiebreuk na vreemdgaan? Veel mensen blijven tóch bij hun partner

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Huffington Post, Daily Telegraph | Beeld: Unsplash