‘Mijn ex-vrouw weigert te accepteren dat onze scheiding definitief is’

scheiding

‘Hoe maak ik haar duidelijk dat het nooit meer goed gaat komen?’

Jonathan* is bijna tien jaar getrouwd geweest met Franka. Als donderslag bij heldere hemel kwam Franka met de mededeling dat ze wilde scheiden. Net toen Jonathan daar vrede mee had gesloten, zei Franka dat ze het nog een keer met hem wilde proberen. Jonathan wil Franka niet meer in zijn leven, maar weet niet hoe hij dat voor eens en voor altijd duidelijk kan maken. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Nog maar kort gescheiden

“Drie weken geleden hebben Franka en ik besloten om te gaan scheiden en apart van elkaar te gaan wonen”, begint Jonathan zijn verhaal. “We zijn bijna tien jaar getrouwd geweest, maar zij kwam ineens met de mededeling dat ze geen liefde meer voor me voelde. Ook heeft ze herhaaldelijk tegen me gezegd dat ze geen toekomst met me ziet. Het was een behoorlijke klap voor me, maar inmiddels ben ik de grootste shock al wel voorbij. Franka heeft snel een ander huis gevonden en is een week geleden vertrokken.”

Vermoeden van ontrouw

Tijdens het huwelijk speelden er meerdere dingen, waaronder een vermoeden van ontrouw. “Op een gegeven moment kwam ik erachter dat Franka al een tijd lang berichten stuurde naar een andere man”, schrijft Jonathan. “Ze blijft maar beweren dat het bij berichten is gebleven, maar daar geloof ik weinig van. Toch was de scheiding uiteindelijk haar idee. Ik geloof erin dat je voor je huwelijk moet vechten en wilde dat dan ook zeker proberen.” Het werd al snel duidelijk dat Franka dat niet wilde, dus gingen ze uit elkaar. “We besloten wel om het allemaal netjes te houden”, aldus Jonathan. “Als we elkaar nodig hadden, zouden we elkaar bellen.”

Toch nog een keer proberen

Die overeenkomst leek een goed idee, tot een paar dagen geleden. “Ineens kwam ik erachter dat ze mijn steun gebruikte voor haar eigen gewin. Er zijn veel dingen waar ze hulp bij nodig heeft en ze schroomt niet om bij het minste of geringste te bellen. Daarom heb ik besloten even geen contact meer met haar op te nemen”, aldus Jonathan. Het duurde echter niet lang of Franka was weer in beeld, dit keer via social media. “Ze stuurde me veel berichten en vroeg of ze naar m’n huis kon komen. Ik zei dat dat wel kon, dus kwam ze langs. We hebben een lang gesprek gehad. Ineens stelde ze voor om het samen weer te proberen. Ze zei dat ze me miste en dat de gescheiden leefsituatie haar ogen had geopend.”

Belangrijke boodschap

Dat klinkt hoopvol, maar volgens Jonathan is het te laat. “Ik was net oké met het idee dat we uit elkaar waren. Het liefst heb ik Franka zo min mogelijk in mijn leven, zodat ik de scheiding kan verwerken en zelf ook verder kan. Dat vertelde ik haar dan ook. Ze begon te huilen en ik vroeg of ze weg wilde gaan. Sindsdien stuurt ze me om het uur berichten met de vraag of ik me al bedacht heb. Dat heb ik niet en dat gaat ook niet gebeuren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze me alleen laat, zodat ik verder kan met mijn leven?” Wat zou jij tegen Jonathan zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam notathrowaway334.

Lees ook: ‘Een vriendin stuurt me ineens allemaal flirterige berichten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, engin akyurt