‘Mijn familie spreekt nog af met mijn ex-vriendin terwijl ik al in een nieuwe relatie zit’

ex-vriendin

‘Mijn vriendin wil heel graag een relatie met mijn familie opbouwen, maar ze voelt zich door de hele situatie erg ongemakkelijk’

Bart* zijn familie is altijd nog heel erg goed met zijn ex-vriendin Pleun. En hoewel Bart het in het begin niet erg vond, begint hij zich er steeds meer aan te irriteren nu hij al een tijdje een nieuwe relatie heeft met Mandy. Bart heeft al meerdere keren aangegeven dat het ongemakkelijk is voor zowel hem, als voor Mandy. Echter weigert z’n familie naar hem te luisteren. Op Reddit uit hij zijn frustraties.

Familie

“Ik heb altijd een goede band met mijn familie gehad”, begint Bart zijn verhaal. “Toch beginnen er wat irritaties te komen. Mijn familie is namelijk nog heel erg close met mijn ex-vriendin Pleun, terwijl ik al een tijdje een relatie heb met Mandy.” Bart schrijft dat hij vier jaar een relatie heeft gehad met Pleun en dat zij een tijdje bij hem en haar familie heeft gewoond. “Eigenlijk had die relatie een stuk eerder moeten stoppen, maar omdat het voor mij oud en vertrouwd voelde liet ik het uitdijen. Dat is natuurlijk erg stom van mij geweest, maar ik kan de tijd niet meer terugdraaien.”

Ex-vriendin

“Er was geen ontrouw, we deden elkaar niet mentaal en fysiek pijn, maar we gingen uiteindelijk gewoon onze eigen weg”, vervolgt Bart. “Toch zat mijn familie heel erg met de breuk tussen mij en Pleun. Mijn broer en zus hebben me recent tijdens een dronken avond zelfs verteld dat het mijn schuld was dat het over was tussen ons en dat ze heel erg veel van Pleun hielden.”

Bart vond dit heel naar om te horen, omdat hij hierdoor het gevoel kreeg dat zijn familie Mandy geen eerlijke kans gaf. “Maar dat is nog niet alles. Mandy en ik hebben namelijk een beetje een onverwachte verrassing voor mijn familie. We verwachten namelijk een kleine”, onthult hij. “Mandy wil dus heel graag een relatie met mijn familie opbouwen, maar ze voelt zich door de hele situatie erg ongemakkelijk.”

Afstoten

“Ik wil heel graag dat mijn familie mijn ex-vriendin wat minder vaak ziet, om zo ook rekening te houden met Mandy”, schrijft Bart. “Ik wil mijn familie niet afstoten want ik hou heel veel van ze, maar ik begin er steeds meer naar te neigen omdat ze mij niet serieus nemen. Dit is ronduit klote, omdat ik niet weet wat ik moet doen. Hebben jullie tips?” Wat zou jij Bart adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam ThrowRAfamilyEXGF.

Lees ook: ‘Ik ben weggelopen van mijn eigen verjaardagsfeestje’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels