‘Ik ben weggelopen van mijn eigen verjaardagsfeestje’

pester

Toen ze de vrouw zag staan die haar jarenlang had gepest, barstte de bom

Iris* is een paar dagen geleden twintig geworden. Om het te vieren hadden haar vrienden en familie haar verjaardag een verrassingsfeestje georganiseerd. In eerste instantie vond Iris dit een erg leuke verrassing, maar toen ze zag dat ook haar pester van vroeger uit was genodigd, liep het feest in de soep. Op Reddit uit ze haar frustraties en doet ze haar verhaal. 

Verrassingsfeestje

“Ik ben een paar dagen geleden twintig jaar geworden”, begint Iris haar verhaal. “Mijn vrienden en een paar familieleden hadden daarom een verrassingsfeestje georganiseerd. Toen ik thuiskwam van school, was ik dan ook helemaal enthousiast en blij. Ik voelde me zó geliefd!” Iris schrijft dat ze vroeger erg veel werd gepest, waardoor ze nooit echt ‘kinderfeestjes’ had gehad. “Ik keek de kamer nog een keer goed rond en zag allemaal vrienden, vriendinnen, ooms, tantes en natuurlijk mijn eigen gezin. Het was zó leuk.”

Toch merkte Iris één iemand op die ze nooit had verwacht. “Ik zag ineens Sammie staan, het meisje dat me jarenlang pestte op de middelbare school. Ze maakte opmerkingen over mijn uiterlijk, verspreidde roddels en deed me fysiek pijn.”

Flashbacks

Iris kon haar ogen niet geloven en liep meteen naar haar beste vriendin om te vragen waarom Sammie er was. “Blijkbaar had ze haar excuses aangeboden aan mijn beste vriendin omdat ze zich realiseerde hoe gemeen ze vroeger tegen ons was. Toch vond ik dat geen reden om haar dan ook meteen uit te nodigen voor MIJN verjaardag”, gaat Iris verder.

“Toen ik haar weer terugzag voelde ik me vreselijk en kreeg ik flashbacks van alles wat ze me aan heeft gedaan. Ik was zó blij toen ze me verrasten voor mijn verjaardag, maar ik wilde echt in tranen uitbarsten toen ik Sammie zag. Ik liep naar haar toe en vroeg haar waarom ze dacht dat ik haar in mijn huis wilde hebben voor mijn verjaardag en stormde daarna naar boos naar buiten.” Uiteindelijk kreeg Iris talloze telefoontjes en berichtjes dat ze ondankbaar was omdat ze zomaar wegstormde van haar eigen verjaardagsfeestje.

Onbeschoft

“Iedereen zei me dat ik onbeschoft was om Sammie te confronteren waar iedereen bij stond, omdat ze daar ‘letterlijk’ was om zich te verontschuldigen. Ik vraag me oprecht af hoe iedereen dacht dat ik blij zou reageren als ze mijn pestkop op mijn eigen verjaardag zouden uitnodigen. In welk scenario zou iemand dat leuk vinden?!”

“Ze koos de slechtste dag uit om zich te excuseren en ik vraag me ook echt af waarom mijn vrienden en familie dachten dat dit een goed idee was. Nu begin ik het gevoel te krijgen dat ik de grotere persoon had moeten zijn en gewoon had moeten blijven.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam Cool-Minimum-5189.

Lees ook: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vriend is vreemdgegaan, inclusief met zijn ex’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels