‘Mijn man heeft mijn paniekaanval gefilmd en wil dit niet verwijderen’

 paniekaanval

‘Ik heb hem gezegd dat dit de reden is waarom ik hem niet meer vertrouw’

Claire* is op 2-jarige leeftijd misbruikt en heeft op latere leeftijd ook wat nare ervaringen gehad. Doordat ze zo’n heftig verleden heeft, is er bij haar PTSS geconstateerd. Gisteravond heeft Claire een heftige discussie gehad met haar man. Dit triggerde haar PTSS en veroorzaakte een hevige paniekaanval, wat haar man ongevraagd heeft gefilmd. Ze is hier erg van geschrokken en vraagt op Reddit om advies.

Verhitte discussie

”Gisteravond raakten mijn man en ik verzeild in een verhitte discussie die uitliep in een ruzie’,’ begint Claire haar verhaal. ”Sommige dingen die werden gezegd triggerden mijn PTSS, wat eindigde in hyperventileren en een paniekaanval. Ik zat op de bank te huilen en probeerde in mijn handen te ademen om mezelf te kalmeren”, vertelt ze. ”Toen mijn man de kamer weer in kwam, was ik ervan overtuigd dat hij bang zou zijn door mijn aanvallen. Hij heeft dit namelijk nog nooit écht meegemaakt. Gelukkig gaf hij me een papieren zakdoekje waar ik doorheen kon ademen om te kalmeren, wat uiteindelijk ook gelukt is.”

Trauma’s

”Vandaag had ik het er met hem over dat onze relatie niet gezond is,” vervolgt Claire. ”Hij heeft de neiging om vaak ruzies uit te lokken, bijna alsof het zijn bedoeling is dat hij mijn zwakke plekken naar boven haalt.” Claire probeerde in dit gesprek aan te geven dat zij en haar man toch niet goed bij elkaar passen, maar hij wou er niks van weten. ”Ik heb wat trauma’s uit mijn verleden die ik grotendeels heb verwerkt, maar op de één of andere manier slaagt hij er toch in om mijn donkere kanten naar boven te halen.” Haar man heeft nog nooit een trauma meegemaakt, waardoor hij niet goed weet hoe hij moet omgaan met Claire. Over het algemeen lijkt het alsof hij totaal geen sympathie heeft voor de situatie volgens Claire.

Gefilmd

”We hebben er allebei aan geprobeerd te werken, maar het lijkt alleen maar erger te worden. Hij vertelde me ineens dat hij mijn paniekaanvallen had gefilmd voor het geval ik wilde scheiden”, vertelt Claire. Volgens Claire kan hij op deze manier bewijzen dat ze mentaal onstabiel is. ”Ja, ik kan boos worden en ruzie maken, maar ik heb hem nog nooit iets geflikt wat hem een reden geeft om mij dit aan te willen doen.”

Privacy

”Ik heb het gevoel dat mijn privacy is geschonden,” vervolgt Claire. ”Ik heb hem gesmeekt om de filmpjes van mijn paniekaanval te verwijderen, maar hij weigert om dit te doen. Ik ben weggelopen en heb hem gezegd dat dit de reden is waarom ik hem niet meer vertrouw. Hij heeft me gefilmd op mijn meest kwetsbare moment. Hoe moet ik hiermee omgaan?” Wat voor advies zou jij Claire geven?

*De naam Claire is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam anonymous-57542.

Lees ook: Moeder vraagt zich af: ‘Is het erg dat ik mijn dochter meer aandacht geef dan mijn zoons?’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels