Dít is de reden waarom je meer tijd met je ouders zou moeten doorbrengen

(groot)ouders

Toch maar iets meer moeite doen om je (groot)ouders vaker te zien?

Soms lijkt het alsof we steeds minder tijd met onze (groot)ouders doorbrengen als we ouder worden. We hebben het natuurlijk ook steeds drukker en moeten fulltime werken, ons gezin onderhouden en het huishouden doen. Toch beveelt de wetenschap ons aan om echt meer tijd met onze ouders door te brengen. 

Ze zouden er namelijk langer door leven.

Eenzaamheid

Onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben geconcludeerd dat het vaker zien van je (groot)ouders ervoor kan zorgen dat zij een langer leven leiden. Aan het onderzoek deden 1600 proefpersonen met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar mee. Uit het onderzoek bleek dat hoe eenzamer de proefpersonen waren, hoe hoger het sterftecijfer was. Tijdens de langdurige studie overleed 23% van de eenzame ouderen tegenover 14% van de minder eenzame ouderen.

Langer leven

Door deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat de mate van eenzaamheid verbonden is aan de hoogte van het sterftecijfer. Over het algemeen, zo stellen ze, zijn de minder eenzame ouderen een langer leven beschoren. Dit komt omdat ouderen meer waarde hechten aan sociale contacten dan jongere mensen. Wil je dan ook graag je (groot)ouders nog wat langer bij je houden? Geef ze dan eens een beetje extra aandacht en ga wat vaker bij ze langs. Voor jezelf ook leuk!

Lees ook: Zólang moet je dagelijks wandelen om langer te leven

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Gatsby | Beeld: Pexels