‘Ik maak me zorgen om het eetpatroon van mijn vriend’

eetpatroon

‘Ik ben bang dat hij eraan onderdoor gaat’

Svenja* is al een aantal jaar samen met Erik. Ze hebben een langeafstandsrelatie, dus ze spreken elkaar vooral via de telefoon. Het valt Svenja op dat Erik een behoorlijk ongezond eetpatroon heeft. Ze probeert hem zo goed mogelijk te helpen, maar hij is heel eigenwijs. Op Reddit vraagt Svenja lezers om raad.

Steeds meer problemen

“Mijn vriend Erik eet als een vegetarische kleuter”, begint Svenja haar verhaal. “We hebben een langeafstandsrelatie, dus ik kan hem helaas niet al te veel helpen met wat hij eet. Wanneer we elkaar zien, valt het me echter telkens op. Hij eet vooral vegetarische kipnuggets en af en toe een gekookt ei. De laatste tijd klaagt hij steeds vaker over een gebrek aan energie. Ook zegt hij dat hij moeite heeft met focussen en dat hij vaak op verschillende plekken pijn heeft. Hij heeft al ijzersupplementen voorgeschreven gekregen door zijn huisarts, maar daar is hij na korte tijd mee gestopt.”

Hulp geweigerd

Helaas is Erik ook nog eens behoorlijk eigenwijs. “Alles wat ik doe om hem te helpen, ziet hij als een persoonlijke aanval of als teken dat ik hem niet leuk meer vind. Ik maak me echter alleen maar zorgen om zijn eetpatroon en ben bang dat hij eraan onderdoor gaat. Hij eet al jaren zo, maar de laatste tijd lijkt het alleen maar minder te worden en heeft hij dus amper energie. Wanneer we met elkaar bellen, lijkt hij er met zijn hoofd niet bij te zijn en antwoordt hij op de automatische piloot.”

Ten einde raad

Svenja raakt steeds meer gefrustreerd door de situatie. “Hij kookt nooit voor zichzelf, hij warmt alleen maaltijden op in de magnetron. Fruit en groenten raakt hij niet aan, het blijft echt bij vegetarisch junkfood en wat sojaproducten. Ik weet zeker dat hij zich een stuk beter zou voelen als hij een meer gevarieerd eetpatroon zou aanhouden. Ik wil hem zo goed mogelijk helpen, maar ik heb niet het idee dat de boodschap aankomt. Wat moet ik doen?”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam I_WATCH_LOLIS_POOP.

Lees ook: ‘Mijn vrouw heeft me bedrogen met een van onze vrienden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Rowan Kyle